xanthi_neogno_20110625_03Νεογέννητο αιμορραγεί από τον ομφάλιο λίγες ώρες μετά τη γέννηση, γιατί το μανταλάκι ήταν χαλασμένο. Τοποθετείται και δεύτερο – χαλασμένο και αυτό!! Ευτυχώς το τρίτο λειτουργούσε, είχε όμως ήδη χάσει το μισό του αίμα!! >>>

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 25 Ιουνίου 2011, στο νοσοκομείο Ξάνθης. Με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Ξάνθης και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Αλεξανδρούπολης κατόρθωσαν σαν από θαύμα να σώσουν το αγγελούδι.

“Για λίγα λεπτά (σεντς) «οικονομία» στα μανταλάκια επέλεξαν να στείλουν στο χείλος του θανάτου ένα αθώο νεογέννητο, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ για να μεταφερθεί ο πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος (λόγω πνευμονίας) με σούπερ πούμα, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ιατρική ένδειξη. Ο διοικητής του νοσοκομείου και το υπουργείο όμως αντί να αναγνωρίσουν τις εγκληματικές ευθύνες τους, προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε υγειονομικό και κάθε άνθρωπο που υπερασπίζεται την αλήθεια, το δίκιο και τα συμφέροντα των ασθενών”, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, “όταν τον Μάρτιο 2011 η Ένωση Γιατρών της Ξάνθης προειδοποιούσε εγγράφως ότι κινδυνεύει η ζωή των νεογέννητων, επειδή τα μανταλάκια που τοποθετούνται για να κλείσουν οι αρτηρίες του ομφαλίου λώρου είναι ελαττωματικά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης (Αθ.Μπαμπαλίδης) απείλησε τους γιατρούς με διώξεις παρ’ όλο που του είχαν επιδειχτεί σχετικές φωτογραφίες”.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει “την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης”. Προειδοποιεί την κυβέρνηση “να μην διανοηθεί να φορτώσει τις αποδεδειγμένες πλέον ευθύνες της στο ιατρικό, νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης”. Ζητά “την άμεση απόσυρση της μήνυσης κατά της Ένωσης Ξάνθης”, και δηλώνει ότι θα κινηθεί “σε βάρος του υπουργού και του διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των νοσηλευόμενων”.

Η Ομοσπονδία έδωσε, σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει “πιστοποιούν τα γεγονότα”. Προκηρύσσει, δε, στάση εργασίας και συγκέντρωση στο νοσοκομείο Ξάνθης την Τρίτη 19/7/2011, με αιτήματα να αποσυρθεί η μήνυση κατά των γιατρών και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι που είναι –για την ΟΕΝΓΕ- η διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείου.

Μπορείς να διαβάσεις εδώ την αναφορά της Ένωσης Νοσκομειακών Γιατρών Ξάνθης προς στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, για το συγκεκριμένο περιστατικό.