Οι διαβουλεύσεις, αλλά και τα σενάρια για την επίλυση της κρίσης χρέους ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, αύριο, στις Βρυξέλλες, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Για άλλη μία φορά μπράβο στη Μακεδονία που προβάλει, με τον τρόπο που προβάλει, το καινοτομικό project φοιτητών του ΑΠΘ. Αναλυτικά:

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάνονται ως 2 συντάξεις - Τι προβλέπει η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τις νέες εισφορές.

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αρχιτέκτονας του χάους ο Ραγκούσης!": Η εφημερίδα γράφει ότι "στην αντεπίθεση περνά η Ν.Δ. για τις κινητοποιήσεις των ταξί με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη: Αρχιτέκτονας του χάους που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των ταξί, είναι ο κ. Ραγκούσης".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παίζεται η τύχη της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής": Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην αυριανή Σύνοδο των Βρυξελλών δεν παίζεται μόνο η τύχη της Ελλάδας, η πραγματική χρεωκοπία της οποίας συγκαλύπτεται από τον μνημονιακό δανεισμό που ισοδυναμεί με μηχανική υποστήριξη σε ασθενή που τελεί σε κώμα. Παίζεται η τύχη της ίδιας της Ευρωζώνης".

* ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Ούτε ένα ευρώ για τη σχολική στέγη στην Κ. Μακεδονία - Αποκάλυψη - σοκ του Ψωμιάδη.

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γιώργο θυμάσαι;": Η εφημερίδα γράφει ότι "Γιώργο, θυμάσαι; Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει γάντι στο... λεύκωμα 2008-2009 του «αντιστασιακού» Γιώργου Παπανδρέου, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση".

* ΕΘΝΟΣ: "Τα κριτήρια πρόσληψης 15.000 εκπαιδευτικών": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαφανή κριτήρια για τη μοριοδότηση αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών εισάγει το υπουργείο Παιδείας".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιεροσυλία στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "σχέδιο... θεατροποιημένης από-ιεροποίησης στην Πάτμο με τις ευλογίες (;) του Οικουμενικού Πατριάρχη".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καρατζαφέρης προς Παπανδρέου: Παίξε σκληρό ροκ στη Σύνοδο": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη στρατηγική του σκληρού ροκ έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, με αφορμή την αυριανή σύνοδο της Ε.Ε., η οποία καλείται να δώσει λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ελλάδα και απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη, υιοθετεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρόταση νόμου στις ΗΠΑ κατά της Ελλάδας": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ελληνικό χρέος και το Μνημόνιο έχουν μετατραπεί σε θέμα πολέμου μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και του προέδρου Ομπάμα. Ηδη οι πρώτοι έχουν καταθέσει πρόταση νόμου, με την οποία ζητούν να σταματήσει η παροχή βοήθειας των ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ στην Ελλάδα".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για καταθέσεις και μετοχές": Η εφημερίδα γράφει ότι "τη θέσπιση νέων αντικειμενικών κριτηρίων για 800.000 μικρομεσαίους επιτηδευματίες, την καθιέρωση ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» για τις καταθέσεις και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων -πλην των κατοικιών, που έχουν εξαιρεθεί μέχρι το 2013-, καθώς και τη σταδιακή κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά περιλαμβάνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή νέων φοροεισπρακτικών μέτρων από το 2012".

* ΕΣΤΙΑ: "Θέατρο παραλόγου με την πτώχευση": Η εφημερίδα τονίζει ότι "υποτίθεται ότι η χώρα μας έπρεπε να κάνη τα πάντα για να αποφευχθή η πτώχευσις. Ομως και η πτώχευσις -έστω και επιλεκτική- είναι επί θύραις, ο πολιτικός κόσμος της χώρας και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν ενδιαφέρονται ποσώς για το ενδεχόμενο αυτό".

* Η ΑΥΓΗ: "«Ο,τι προαιρείσθε» η κυβερνητική θέση για τη Σύνοδο Κορυφή": Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς να ξέρει που πατά και πού πηγαίνει και με τη στρατηγική του «ό,τι προκύψει», η κυβέρνηση ομολογεί ευθέως ότι θα πάρει μέρος στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών δίχως διεκδικήσεις και απαιτήσεις".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά χρόνια για πιο γρήγορη και μεγαλύτερη σύνταξη": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικά μπόνους κερδίζουν όσοι συνταξιοδοτηθούν μέσω των πλασματικών χρόνων, αφού βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη. Οσα πλασματικά έτη εξαγοράζονται, θα προσμετρώνται για την προσαύξηση της σύνταξης και όσα δεν είναι εξαγοράσιμα, για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο παρά πέντε της Συνόδου": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έντονες είναι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο παρά πέντε της αυριανής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες".

* Η ΝΙΚΗ: "«Επιλεκτική» ντρίμπλα": Η εφημερίδα επισημαίνει "το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα την υπαγωγή στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Οι 3 επιδιώξεις για τη Σύνοδο Κορυφής: α) μείωση του επιτοκίου, β) επιμήκυνση στην αποπληρωμή και γ) διασφάλιση ρευστότητας και καταθέσεων. Τα 3 σενάρια και πως θα... ξεγελαστούν οι οίκοι αξιολόγησης".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Μαστίγιο και καρότο από τη Μέρκελ": Σύμφωνα με την εφημερίδα "κορυφώνεται η αγωνία στην Αθήνα για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ζητά σαφή λύση, ο Τρισέ αποκλείει κατηγορηματικά την επιλεκτική χρεοκοπία και η στάση της γερμανίδας Καγκελαρίου παραμένει άγνωστη καθώς δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν και όχι ένα θεαματικό αποτέλεσμα που θα λύσει όλα τα προβλήματα".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Βόσπορος ο Θερμαϊκός". To Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία. Στόχος, τα καραβάκια να σαλπάρουν στο τέλος του 2012.

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήρια σήμερα για την Υγεία": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με συγκεντρώσεις σε 36 πόλεις της χώρας που οργανώνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΣΕ κορυφώνεται σήμερα η αντίσταση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία και η πάλη για δωρεάν δημόσιες και σύγχρονες υπηρεσίες".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Το μαρτύριο της σταγόνας από τη Μέρκελ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χρειάζονται μέτρα και όχι μια θεαματική πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε χθες η Ανγκελα Μέρκελ δίνοντας νέα παράταση στην οριστική λύση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Μέγας Συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα αποδοκιμάζει του Γιωργάκη την παρέα.

* City Press: "Απεργιακός καύσωνας": Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνεχίζουν επ΄αόριστον οι ιδιοκτήτες ταξί. Προς κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες στο τέλος του μήνα. 24 σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές".

* Espresso: Το άγνωστο τάμα του Τρύφωνα - Η μεγάλη περιπέτεια που έχει "γονατίσει" το διάσημο κομμωτή.

* Metro "Παζάρι... Κορυφής": Η εφημερίδα τονίζει "στο τραπέζι τρεις επιλογές για τους ιδιώτες. Κατεβάζει τον πήχη η Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει θεαματικό αποτέλεσμα. Παρέμβαση Ομπάμα για την κρίση".