Οπαδός του Μανώλη Ρασούλη μας προέκυψε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης. Θυμίζοντας το "Τίποτα δεν πάει Χαμένο" του αείμνηστου Μανώλη, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, για το θέμα των συγχωνεύσεων, επέμεινε:

«Δεν καταργούμε τίποτε, δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο, δεν απολύεται κανείς εργαζόμενος. Μειώνουμε τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας χωρίς να καταργηθεί κανένα νοσοκομείο». Κι ανακοίνωσε ότι οι διοικήσεις από 132 θα γίνουν 83 και θα υπάρχουν και 50 αναπληρωτές διοικητές με συμβούλιο διοίκησης.
Πάντως, για τις κλινικές των νοσοκομείων τόνισε ότι θα γίνουν συνενώσεις καθώς ο αριθμός τους έχει φτάσει τις 1960 ενώ πριν 15 χρόνια ήταν μόλις 950.
Ειδικά στη Θεσσαλονίκη αυτό που αλλάζει ριζικά είναι ο ρόλος των νοσοκομείων Λοιμωδών και Δερματολογικών Νοσημάτων. Δεν έδωσε, πάντως, λεπτομέρειες και παρέπεμψε στις μεθαυριανές τελικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου.
Όσο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία: «Οι τελικές ανακοινώσεις δεν θα δικαιολογούν αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις», τόνισε.
Δ.Ι.Ασ.