Με τον.. ρουμπινί και τον Παπανδρέου τα βάζουν, στα πρωτοσέλιδά τους, οι περισσότερες εφημερίδες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το θέμα της "Μακεδονίας" με την ιδιωτικοποίηση των... απορριμμάτων στο Λαγκαδά. Τελικά τα σκουπίδια είναι πολύτιμα, αδέλφια... Συνταρακτικό το θέμα της ESPRESSO. Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Το σεντόνι πάει παραλία".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οργιάζει το παραεμπόριο στις παραθεριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Χαλκιδικής.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυτοανακηρύχθηκε... «Σωτήρας της Ελλάδας»!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "«Σωτήρας» της Ελλάδας αυτοανακηρύχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου απαριθμώντας χθες ενώπιον των βουλευτών του τα επιτεύγματά του σε Ελλάδα και... Ευρώπη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παίζει με τη δραχμή ο Ρουμπινί".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Ντανιέλ Ρουμπινί, ο αποκαλούμενος διεθνώς «προφήτης της κρίσης» (προέβλεψε με μαθηματικά μοντέλα την έκρηξη της φούσκας των τοξικών δανείων στις ΗΠΑ και την χρηματοπιστωτική κατάρρευση που ακολούθησε), δεν πείθεται για τη βιωσιμότητα του ευρω - σχεδίου για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και «βλέπει» - ορίζοντας στο παρόν στάδιο πιθανότητες 30% - αναγκαστική τελική επιστροφή στη δραχμή".

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: "Πρωτόγνωρα μέτρα στη ΔΕΘ".
Η εφημερίδα γράφει ότι τα μέτρα τα οποία σχεδιάζονται για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως δεν έχουν προηγούμενο. Υποστηρίζει ότι θα στηθεί μπλόκο στους διαδηλωτές με σιδερένιους φράχτες, εκπαιδευμένα σκυλιά και αστυνομικές αύρες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γ.ΑΠ (όπως λέμε Γερμανική Αποικία)".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το Βερολίνο ζητά εθνική κυριαρχία από την κυβέρνηση των προθύμων και προειδοποιεί ότι «η βοήθεια δεν είναι δωρεάν».

ΕΘΝΟΣ: "Διορισμοί με το σταγονόμετρο στα σχολεία"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματική μείωση θα παρουσιάσουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί στα σχολεία θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 600. Περιορισμένη θα είναι και η απορρόφηση αναπληρωτών, που θα κυμανθεί από 5.000 έως 6.000 δασκάλους και καθηγητές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιδού ο... «Χριστός» της Νέας Εποχής έρχεται!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρέπει να είναι «κοσμικός» και θα συγκριθεί με τον Βούδα, τον Κρίσνα, τον Ιμάμη Μαχντί, τον Μεϊτρέγια και ίσως με κάποιο μελλοντικό Ιουδαίο Μεσσία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καταιγίδα εισφορών από την 1η Αυγούστου".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταιγίδα... εισφορών εν μέσω θέρους για εργαζομένους και συνταξιούχους φέρνει από την 1η Αυγούστου το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φοροκάρτα με ανωνυμία".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η 3η Αυγούστου ορίστηκε ως πρεμιέρα της φοροκάρτας για τη συλλογή αποδείξεων, που αποσκοπούν στην κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ. Είναι προαιρετική, ο φορολογούμενος διατηρεί την ανωνυμία του και οι τράπεζες δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στα στοιχεία των πολιτών. Σε καθημερινή βάση θα μπορεί να δεί μέσω Διαδικτύου το ύψος των συναλλαγών του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Σόιμπλε επιτίθεται στην Ελλάδα. Ο Παπανδρέου επιτίθεται στον Σαμαρά".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνεπάγεται απώλεια εθνικής κυριαρχίας έγινε χθες με μια δήλωση-βόμβα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την οποία τα κράτη με οικονομικά προβλήματα που δέχονται βοήθεια θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση!".

ΕΣΤΙΑ: "Τί ξημερώνει η αυριανή ημέρα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν σε μία χώρα οι πολίτες δεν ξέρουν τί θα ξημερώση αύριο και λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου, είναι αδύνατον να ανακάμψη η οικονομία. Η μεγάλη αγωνία των περισσοτέρων Ελλήνων αυτή είναι".

Η ΑΥΓΗ: "Kaputt κυριαρχία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η απώλεια κυριαρχίας καλύτερη από την εκδίωξη από την Ευρωζώνη, δηλώνει ο Σόιμπλε, ενώ ο Παπανδρέου συνεχίζει τους πανηγυρισμούς για τη «σωτηρία» της χώρας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Υποδούλωση η έξοδος από το ευρώ".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που ο πρωθυπουργός πανηγύριζε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας του υπενθύμιζε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας για να μη δει την έξοδο από την ευρωζώνη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Επιχείρηση: Θωράκιση καταθέσεων και τραπεζών".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το πιο εγγυημένο και ασφαλές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο κυρίως προς τους καταθέτες, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει κατά κύματα σε μαζικές αναλήψεις, φοβούμενοι τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σε ιδιώτες η καθαριότητα στον δήμο Λαγκαδά".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο και προσθέτει πως κι άλλοι δήμοι του νομού στρέφονται στους εργολάβους, για τον τομέα της καθαριότητας.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αυγουστος εργασιοθεραπείας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο και με χρονοδιάγραμμα ως το τέλος Αυγούστου θέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με επιστολές που έστειλε στους υπουργούς".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βορά στα κέρδη η ενέργεια και αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης".
Η εφημερίδα σημειώνει "Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή: αυτά τα μεγάλα έργα σε όφελος του λαού μόνο ένα λαϊκό κράτος μπορεί να τα αναλάβει, με προοπτική να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Καύσωνας (υπουργικός) 35 ημερών".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γραπτές εντολές για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τις επόμενες 35 ημέρες έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους υπουργούς του, καθώς στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι αυγουστιάτικοι ρυθμοί μπορούν ακόμα και να ακυρώσουν την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Σκάσε και... κολύμπα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά τη «σωτηρία» περικοπές - φοροεπιδρομές και ξεπούλημα. Πανάκριβα θα πληρώνει για 30 χρόνια η ελληνική κοινωνία, παρά το νέο πακέτο διάσωσης. Σκληροί οι όροι των πιστωτών στις διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Βγάζουμε τα μάτια του τουρισμού με τα χέρια μας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός των κινητοποιήσεων, πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό είναι και οι αντιτουριστικές παραλίες.

City Press: "Σφυροκόπημα της οικονομίας".
Η εφημερίδα επισημαίνει "Β. Σόιμπλε: θα περιοριστεί η κυριαρχία των «προβληματικών» χωρών της Ευρωζώνης. Standard & Roor's: νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε μία διετία".

ESPRESSO: "Τραγωδία για Έλληνα Πρωταθλητή".
Η εφημερίδα αναφέρεται στον άδικο χαμό του μόλις 4 ετών αδελφού του πρωταθλητή της κολύμβησης, Παναγιώτη Σιμιλίδη. Από τις περιπτώσεις που τα "συλλυπητήρια" δεν μπορούν να γιατρέψουν τον ανθρώπινο πόνο... Πολύ μικρή η λέξη σε τέτοιες περιπτώσεις...

Metro "Θερινά γυμνάσια για... υπουργούς".
Η εφημερίδα γράφει ότι "να υλοποιήσουν 47 δράσεις μέσα σε 30 ημέρες ζητά ο πρωθυπουργός από τα μέλη της κυβέρνησής του".