Για σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

* Επίσκεψη των έργων του μετρό της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει σήμερα κλιμάκιο ευρωβουλευτών στο πλαίσιο της περιοδείας στην Ελλάδα της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αύριο οι ευρωβουλευτές θα μεταβούν στη λίμνη Κορώνεια. Στη διαδρομή τους προς την Κοζάνη θα ξεναγηθούν στην Εγνατία Οδό από εκπρόσωπο της εταιρείας.

* Εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος" του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, η έκθεση με τίτλο: "Το δώρο του Διονύσου. Η Μυθολογία του κρασιού στην Κεντρική Ιταλία (Μολίζε) και τη Βόρεια Ελλάδα", η οποία ταξιδεύει τους επισκέπτες στους αρχαίους δρόμους του κρασιού της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ιταλίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματός του.

* Στη 1.30 μ.μ., στο Βελλίδειο υνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της Nanotexnology 2011 - Διεθνής Έκθεση και Συνέδρια για τη Νανοτεχνολογία και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά που διοργανώνεται από τη Helexpo ΔΕΘ και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ με τη συμμετοχή 2.000 ερευνητών και επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο και την παρουσίαση 70 ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στην αίθουσα 6

* Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (πρώη Νομαρχιακού, Βασ. Ολγας 198, Θεσσαλονίκη) σύσκεψη υπό την προεδρία του αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, με θέμα των εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι δήμαρχοι όλων των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

* Στις 6 μ.μ. στο κτήριο του ΕΚΕΠΥ (Κηφισίας 39), σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα: "Δημιουργία θεραπευτικών μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ σε δημόσια Νοσοκομεία".

* Στις 7 μ.μ. στο νέο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια), δημόσια συζήτηση με θέμα: "Το νέο νομοσχέδιο στα ΑΕΙ". Εισηγούνται οι Πανεπιστημιακοί Γιάννης Καλογήρου, Αλέξης Καλοκαιρινός, Αντώνης Λιάκος και Λεωνίδας Λουλούδης, ενώ σχολιάζει ο Δημήτρης Κυρτάτας. Συντονισμός: Μαρία Ρεπούση. Τη συζήτηση διοργανώνει ο Τομέας Παιδείας και Ερευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

* Στις 7 μ.μ., υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθούν φιλικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ της ομάδας ομογενών βετεράνων ποδοσφαίρου “Έλληνες” της Μόσχας (με πρόεδρο τον Βασίλη Παπαδόπουλο και προπονητή τον Ιγκόρ Αντωνιάδη) και της ομάδας “Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Ευόσμου”. Ο πρώτος φιλικός πραγματοποιείται στις 19:00 στο δημοτικό γήπεδο Ευόσμου. Ο δεύτερος, με ομάδα Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 18:00, στο γήπεδο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Επανωμής, ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα κουνούπια γενικότερα από το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και προστασία της δημόσιας υγείας.

* Στις 8 μ.μ., εκδήλωση, με θέμα “Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα. Ανακύκλωση τώρα”, πραγματοποιείται απόψε, στο πάρκο της οδού Αγίου Νέστορος (Λαγκαδά και Αγ. Δημητρίου). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Παράλληλα, όσα παιδιά βρεθούν στην εκδήλωση θα ασχοληθούν με δημιουργικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, παρέα με την παιδαγωγική ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Αρκτούρος”. Η ομάδα “Αναζητητές Θεάτρου” θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο, ενώ θα φιλοξενηθεί στον χώρο έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών του εικαστικού Barry Feldman, κατασκευασμένων από ανακυκλώσιμα υλικά. Την εκδήλωση θα κλείσει το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ., συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις της "Καλοκαιρινής Πλατείας" που διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς. Απόψε, στο πάρκο στο Καραμπουρνάκι, ο Γιάννης Χατζής θα παρουσιάσει για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του θεάτρου σκιών την παράσταση “Αντίοχος ο Μακεδών και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας”.

* Στις 9.,30 μ.μ., οι Thievery Corporation ανεβαίνουν στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.