Δεν είναι θέμα "φοροεισπρακτικής πολιτικής", αλλά καταπολέμηση της "απαράδεκτης, άναρχης, τριτοκοσμικής όψης" της πόλης. Αυτό υποστηρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, για τις απομακρύνσεις διαφημιστικών πινακίδων από τις προσόψεις οικοδομών, στο κέντρο της πόλης. 
Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αντέδρασε με μια σκληρή ανακοίνωση, στην οποία, δια του προέδρου του, καλούσε τον δήμο να ασχοληθεί "με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, όπως το παραεμπόριο". Φαίνεται ότι ο δήμος πήρε στα σοβαρά τη νύξη του ΒΕΘ, αφού μέσα στο τριήμερο μάζεψε δεκάδες... "σεντόνια" και, σήμερα, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση - απάντηση, την οποία κυκλοφόρησε μαζί με την ανακοίνωση για το παραεμπόριο.
Στην ανακοίνωση που αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι "βασικό μέλημα και άμεση προτεραιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η διατήρηση της ευταξίας στην πόλη μέσα από την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της", καθώς "σήμερα η εικόνα της πόλης παρουσιάζει μια απαράδεκτη, άναρχη, τριτοκοσμική όψη, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των ενδεικτικών επιγραφών των επιχειρήσεων. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο θέλει να καταπολεμήσει η Δημοτική Αρχή", τονίζεται. 
Ο δήμος υποστηρίζει ότι οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών και του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν να κάνουν "με μια δήθεν φοροεισπρακτική πολιτική, αλλά με την αδήριτη ανάγκη απομάκρυνσης των αντιαισθητικών αλλά και των παράνομων πινακίδων, που υποβαθμίζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης". Γι αυτό και επικαλείται ότι "τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας έχουν φανεί, καθώς περισσότεροι από 1000 επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην προσπάθεια, ενώ είναι άξιο λόγου ότι πολλοί επιχειρηματίες κατανοούν τα οφέλη του συγκεκριμένου εγχειρήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης".