Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 η εφημερίδα «Μακεδονία» συμπληρώνει 100 χρόνια διαρκούς και μαχητικής παρουσίας στην ελληνική ζωή. Ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Βελλίδη και πρωτο-κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου 1911, σε καθεστώς τουρκοκρατίας. Έκτοτε, η πορεία της στα ελληνικά πράγματα και η προσφορά της υπήρξαν καθοριστικές όσον αφορά τη διαμόρφωση και την προάσπιση των εθνικών δικαίων, την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων, την προβολή του πολιτισμού και των κοινωνικών αξιών. >>>

Ως σύμβολο των 100 της χρόνων, η εφημερίδα επέλεξε το άπειρο – μια εντυπωσιακή έννοια του μαθηματικού λογισμού που ασκεί μια ισχυρή και γεμάτη αισιοδοξία επενέργεια στην ψυχή των ανθρώπων παγκόσμια. Το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» βλέπει πάντα μπροστά και ετοιμάζει τη «Μακεδονία» για τα επόμενα 100, συνεχίζοντας την καλλιέργεια των αξιών που έρχονται από το βάθος του χρόνου, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα ανθρώπων, πόλεων και υπαίθρου και μένοντας σταθερά στον πυρήνα των λέξεων «Έλληνας» και «Μακεδονία».

Η επετειακή έκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία» αυτή την Κυριακή 10 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει με μία μοναδική ιστορική προσφορά για όλους τους αναγνώστες της: το συλλεκτικό αντίγραφο του πρώτου ιστορικού πρωτοσέλιδου που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου του 1911.

Εφημερίδα «Μακεδονία»: 100 χρόνια αγρύπνιας, εγρήγορσης και αγωνίας για το καλύτερο.