ael 3d - neo gipedo 2 - ael fc arenaΠολλοί το ζηλέψαμε, ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη όπου το πιο σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου είναι το… αναπαλαιωμένο για τους Ολυμπιακούς του 2004(προ επταετίας, δηλαδή) Καυτανζόγλειο. Μείναμε με ανοικτό το στόμα, σήμερα, που μάθαμε ότι το υπερσύγχρονο γήπεδο της ΑΕΛ, κλείνει!

 

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας αποφάσισε να βάλει η ΑΕΛ στο νεότευκτο γήπεδο της, το AEL FC Arena, λόγω των χρεών του δημοσίου προς την ΠΑΕ και τη χρεοκοπία της εταιρείας διαχείρισής του.

Η ΠΑΕ διατηρούσε δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ του έργου, όπως είχε ισχύσει στην περίπτωση του «Γ. Καραϊσκάκης», ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή, όμως, δεν έχει γίνει ακόμα και το δημόσιο δεν έχει επιδώσει καν βεβαίωση επιστροφής του ΦΠΑ, όπως είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να πράξει.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαχείρισης του έργου, η ΕΡΓΟ3, παρότι εξοφλήθηκε πλήρως από την ΠΑΕ, άφησε το έργο ημιτελές με ελλείψεις, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ και χρέη προς προμηθευτές και υπεργολάβους της, που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατ.