Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΧΤΑΡΜΙΞ 4» από το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου», τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Κήπου. >>>
Με εκκίνηση τους Αχαρνής του Αριστοφάνη, επτά ηθοποιοί οδηγούν τους θεατές σ’ ένα σατιρικό ολοκαύτωμα τις σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας -ή ό,τι εκλαμβάνεται ως πραγματικότητα- καταργώντας πλήρως κάθε θεατρική σύμβαση -ή ό, τι θεωρείται θεατρική σύμβαση- με στόχο την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού -ή ό, τι θεωρείται πολιτικό σκηνικό.
Η παράσταση ανεβαίνει ξανά σε μια νέα ανατρεπτική εκδοχή, που ακολουθεί τα γεγονότα και σατιρίζει καυστικά τα σημεία των καιρών. 
Το κείμενο που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση από τον Θωμά Βελισσάρη, είναι βασισμένο στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, ενώ η μουσική της παράστασης βασίζεται στο έργο «Αχαρνής - Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια» του Διονύση Σαββόπουλου.

Συντελεστές:
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνικό-Κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Γιάννης Μόμτσιος
Φωτισμοί-Τεχνική Υποστήριξη : Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Καλπενίδου

Παίζουν και Τραγουδούν:
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Δανάη Τίκου. 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική Είσοδος: 15 €, Φοιτητικό: 10 €
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2310 229249