Σε 35 μειώνονται τα δηλωμένα πορνεία της Θεσσαλονίκης -από 50 που είναι σήμερα. Όσο για τις άδειές τους, διατηρούνται για το επόμενο 12μηνο, καθώς στη συνέχεια θα μετακομίσουν σε βιοτεχνική περιοχή. Αυτό προβλέπεται στην ...
πρόταση της Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία συστάθηκε για να εξετάσει το πρόβλημα της Β Δημοτικής Κοινότητας με τη λειτουργία οίκων ανοχής δίπλα σε σπίτια και σχολεία.
Η επιτροπή αποφάσισε, ακόμη, να διατηρήσει τον κανονισμό που θέλει τα πορνεία να απέχουν μόλις 200 μέτρα από τις αυλές σχολείων, ή Ιερών Ναών κι αποφασίζει, μετά έναν χρόνο, όλοι οι οίκοι ανοχής να μεταφερθούν σε βιοτεχνική περιοχή. Επίσης, καταργεί τη διάταξη που θέλει ο ένας οίκος από τον άλλον να απέχουν τουλάχιστον 50 μέτρα κι επιβάλει η είσοδος του κάθε πορνείου να μην εφάπτεται με βασική οδική αρτηρία.
Η απόφαση δεν ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχής. Εκ μέρους των κατοίκων, η κ. Ρόδη Φουντουλίδου, τόνισε ότι  «η προηγούμενη διοίκηση άνοιξε την πόρτα και έστειλε τους οίκους σε μία περιοχή που όπως είπε δεν έχει τίποτα, έχει όμως κατοίκους. Γιατί πληρώνουμε το Δήμο; Δεν έχουμε κανένα ανταποδοτικό όφελος. Δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Δημιουργείται νέο. Έχετε την ευθύνη αν καταλήξουμε ένας νέος άγιος Παντελεήμονας», κατέληξε.
Ακόμη κι ο νομικός εκπρόσωπος των "εκδιδόμενων προσώπων", Παν. Ζιάκας, είχε κάποιους ενδοιασμούς, καθώς διαφώνησε με τον περιορισμό των οίκων σε 35. Όπως εξήγησε, θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι.
Μάλιστα, όταν ένας κάτοικος της περιοχής αντέδρασε, λέγοντας προς το δήμαρχο ότι είναι πολλά τα πορνεία, εκείνος τον ρώτησε:
"Ξέρεις πόσοι οίκοι ανοχής λειτουργούν νόμιμα";
Όταν ο κάτοικος της περιοχής απάντησε πως δε γνωρίζει, επειδή δεν έχει πάει, ο κ. Μπουτάρης απάντησε:
"Εγώ που έχω πάει, σου λέω ότι είναι πολλοί"!
Λίγο αργότερα, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που άφησε η ατάκα του δημάρχου. Κάλεσε τον κ. Μπουτάρη να δηλώσει πως αυτό που είπε ήταν "αστεϊσμός", ώστε να γραφτεί στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.