michaniotika afisa final 2011 (1)Στην τελική ευθεία, μπήκαν οι προετοιμασίες για τις τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μηχανιώτικα 2011», που διοργανώνει  η δημοτική κοινότητα Νέας Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού από τις 14 έως και τις 17 Ιουλίου στο λιμάνι της Μηχανιώνας, φιλοδοξώντας τα φετινά «Μηχανιώτικα» να ξεπεράσουν σε επιτυχία κάθε προηγούμενη χρονιά. >>>


Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με τραγούδι, χορό, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια για τα παιδιά και τη γιορτή της σαρδέλας. Τα "Μηχανιώτικα",   διοργανώνονται στη Νέα Μηχανιώνα επί σειρά ετών, συνδυάζοντας τον πολιτισμό με την παράδοση και αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, από την δημιουργία της Νέας Μηχανιώνας το 1923, με την εγκατάσταση των προσφύγων από την παλιά Μηχανιώνα, που βρίσκεται στα παράλια της χερσονήσου της Κυζίκου, στη Μικρά Ασία, μέχρι σήμερα.Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των «Μηχανιώτικων 2011», δημοτικός σύμβουλος κ.Γιάννης Τσακμάκας «παρόλο που, λόγω της κρίσης,  ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων, είναι φέτος κατά επτά φορές χαμηλότερος από τις προηγούμενες χρονιές, θα προσπαθήσουμε εντούτοις  να κάνουμε κάτι αντάξιο του θεσμού».Ο κ. Τσακμάκας σημείωσε ακόμη ότι οι φετινές εκδηλώσεις των  «Μηχανιώτικων», στηρίζονται κυρίως στην εθελοντισμό και στην κατάθεση ψυχής πολλών ανθρώπων, όπως και στις χορηγίες των επαγγελματιών της περιοχής. Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχουν και βοηθούν εθελοντικά με κάθε τρόπο για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων, περισσότερα από 120 άτομα. Εθελοντές που ανέλαβαν από την καθαριότητα των χώρων και το ψήσιμο της σαρδέλας και του γαύρου, που μαζί με άφθονη ρετσίνα θα προσφερθούν στο κοινό δωρεάν το βράδυ του Σαββάτου, μέχρι την τακτοποίηση των τραπεζοκαθισμάτων, το σερβίρισμα κ.α..

Πέμπτη  14 Ιουλίου 2011

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 Ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με τα καφέ μπάρ της Νέας Μηχανιώνας ( Jimmy's, Sante, My Play's, Wall, Orange και Riviera) διοργανώνουν, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μηχανιώτικα 2011, μια βραδιά για την νεολαία!
Στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας έρχονται οι Klein Mein για ένα μοναδικό live, ενώ στην συνέχεια της βραδιάς θα αναλάβουν δράση στα decks οι παραγωγοί του Aksas Radio! 
Την εκδήλωση θα ανοίξουν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μηχανιώνας. Το Πρόγραμμα της Πέμπτης έχει ως εξής:-17:00 Open τουρνουά τένις-21:00 Σύγχρονοι χοροί από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μηχανιώνας-22:00 Συναυλία με τους Klein Mein (Dance Floor Jazz, Reggae, Swing)-00:00 Το party συνεχίζεται με τους παραγωγούς του Aksas Radio


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

-17:00 Συνέχεια του Open τουρνουά τένις

-18:30 Παιχνίδια στην άμμο από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν. Μηχανιώνας, Παραλία Νέας Μηχανιώνας

-20:30 Το Σωματείο Α.Σ. «Μαύρος Πάνθηρας» παρουσιάζει τα τμήματα kick boxing και καράτε (απόπειρα κατάρριψης ρεκόρ Guinness, τεχνικές σπαθιού, επίδειξη τεχνικής, κρόταλα, σπάσιμο στυλιαριού οξιάς κ.α.)

-21:30 Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων Επανομής, Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος», Ν. Μηχανιώνας, ΚΑΠΗ Περαίας, Νέων Επιβατών, Προσφύγων Ανατολικής Θράκης, «Αργοναύτες» Μεσημερίου, Πολιτιστικός Οικολογικός Περαίας. Τα χορευτικά θα συνοδεύσει το μουσικό σχήμα «Νάστια» και οι «Ταξιδευτές της παράδοσης».


Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

-17:00 Συνέχεια του Open τουρνουά τένις

-20:30 Βραβεύσεις Πανκορασίδων βόλεϊ Αγίου Νικολάου και μαθητών που διακρίθηκαν στην 5η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής

-21:30 Γιορτή σαρδέλας- γαύρου-Λαϊκή βραδιά από τους «5+1», άφθονη ρετσίνα και σαρδέλα στα κάρβουνα
Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

-17:00 Open τουρνουά τένις (τελικοί αγώνες)

-20:30 Πανθερμαϊκό χαμόγελο, Άννα Καραπέτοβα (β’ βραβείο παιδικής eurovision) Μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά και εφήβους

-21:30 Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με τον Δημήτρη Νικολούδη και τον Γιάννη Τσολακίδη