Το γήπεδο της Τούμπας κατέλαβαν, χθες, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και παραμένουν εκεί ως σήμερα. Αντιδρούν στην παραχώρηση και του Βιτόλο, από τη διοίκηση, που ήρθε μόλις μία μέρα μετά την… επιστροφή του Κουτσιανικούλη στον Εργοτέλη, αντί πινακίου φακής… Κι οι 13 σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ προειδοποιούν τον πρόεδρο με επιστολή! >>>

 

Για άλλο ένα καλοκαίρι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι στο πόδι. Εκεί που έλεγαν “δόξα τω Θεώ”, άρχισαν, πάλι, τα “βόηθα Παναγιά”!

Οι δυσκολίες διαφαίνονταν από το τέλος της σεζόν, όταν ένας-ένας τα ονόματα της ομάδας έπαιρναν το δρόμο της μεγάλης φυγής, με τις ευλογίες της διοίκησης. Κι όμως, όλοι έβγαιναν και δήλωναν πως δεν ήθελαν να φύγουν!

Το πράγμα κορυφώθηκε με την μεταγραφή Κουτσιανικούλη, που έφυγε από την Τούμπα ενώ είχε παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο την περασμένη χρονιά (αν και φαντάρος) όποτε επιλέχθηκε να παίξει (διότι την ενδεκάδα την έβλεπε με το … μακαρόνι) κι ενώ δήλωνε ότι ήθελε να δείξει τι αξίζει.

Κι αν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είπαν “δεν πειράζει” όταν παραχωρήθηκε, δεν είχαν σκοπό να το επαναλάβουν όταν αποφασίστηκε η μεταγραφή Βιτόλο. Πιστεύουν ότι “επιχειρείται ξεπούλημα” και δεν βλέπουν με καλό μάτι, πλέον, ούτε τον ερχομό των “επενδυτών”, με τα χίλια μύρια που παρουσίασε ο Βιολίδης κατά του Φλωρίδη. Όσο για τον Σαχπατζίδη, η επιχειρηματική του πορεία από τον Καταχά Πιερίας ως τη Θεσσαλονίκη και τις ΗΠΑ, είναι γνωστή.

Χθες, οι φίλαθλοι προχώρησαν σε κατάληψη του γηπέδου. Αμέσως έσπευσαν στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θ. Ζαγοράκης κι ο Ζ. Βρύζας. Διαβάζω στον www.dikefalos.com.gr:

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι το "άνοιγμα" των 5,5 εκ. ευρώ δεν επιτρέπει στην ΠΑΕ να συνεχίσει την ίδια πολιτική με τους παίκτες και ότι είναι υποχρεωμένη να προσπαθήσει ώστε να επιτύχει μειώσεις στις αποδοχές τους. Οποιοι, μάλιστα, δεν δεχτούν τις μειώσεις και είναι πολύ υψηλές οι αποδοχές του, είναι προτιμότερο να μείνουν ελεύθεροι για να μπορέσει η ΠΑΕ να εξοικονομήσει χρήματα για να μειώσει το "άνοιγμα", αλλά και για να επιχειρήσει το καλύτερο δυνατό στις μεταγραφές.
Από ένα σημείο και μετά, η συζήτηση συνεχίστηκε μόνο με τους εκπροσώποιυς των συνδέσμων, οι οποίοι επέμεναν στην άποψη ότι δεν επιτρέπεται ο ΠΑΟΚ να αφήνει να φεύγουν ο ένας παίκτης μετά τον άλλον, τη στιγμή που ο κόσμος του ΠΑΟΚ διαθέτει από το υστέρημά του για να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας.

Τα μέλη 13 συνδέσμων του ΠΑΟΚ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία ζητούν από τον Α.Σ. ΠΑΟΚ να προβεί σε διαχειριστικό έλεγχο και –ως τη λήξη του- να μην πωληθεί κανείς παίκτης:

Επειδή πολλά ακούγονται και η μπόχα κοντεύει να μας πνίξει απαιτούμε ως οπαδοί και ως μέτοχοι την πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση του κόσμου του ΠΑΟΚ με τα αποτελέσματα του ελέγχου.
Αν διαπιστωθεί δυστυχώς ότι λείπει έστω και 1 ευρώ αδικαιολόγητα από τα ταμεία της ΠΑΕ τότε θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να προβεί ο Α.Σ. σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.
Αν δεν διαπιστωθεί τίποτα μεμπτό τότε θα πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται αυτές τις ημέρες ως προς το πρόσωπο των διοικούντων της ΠΑΕ.
Μέχρι τότε απαγορεύουμε την αποδέσμευση ή πώληση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, επειδή καμία δικαιολογία περί οικονομικού αδιεξόδου δεν μπορεί να γίνει πιστευτή από εμάς.

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε ο πρόεδρος του Α.Σ., Θανάσης Κατσαρής, λέγοντας ότι κάνει δεκτή την απαίτηση των φιλάθλων και θα προβεί σε έλεγχο. Να τι λέει στην λιτή ανακοίνωσή του:

"Ο έλεγχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την επιτροπή διαφάνειας του ΑΣ ΠΑΟΚ είναι κοινή επιταγή, είναι μονόδρομος. Ως πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ διαβεβαιώνω τους πάντες, ότι η διαδικασία του ελέγχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωράει κανονικά (ακόμη και σήμερα) και θα ολοκληρωθεί συντομότατα. Δεσμεύομαι προσωπικά να το γνωστοποιήσω επίσημα στον κόσμο του ΠΑΟΚ"

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Ζαγοράκης δεν είναι, πλέον, στο απυρόβλητο. Αντιγράφω από τον www.baladoros.com:

Η ανακοίνωση των 13 συνδέσμων οι οποίοι τον αμφισβητούν ευθέως και δημόσια, η ξεκάθαρη θέση του Θανάση Κατσαρή, και η μετέπειτα κατάληψη των γραφείων της Τούμπας, με όσα τραγελαφικά συνέβησαν εκεί κατά την άφιξη του προέδρου του ΠΑΟΚ και τη συζήτηση που ακολούθησε εντός των γραφείων με τους συνδεσμίτες της ανακοίνωσης, δείχνουν ότι το γυαλί έχει ραγίσει.
Ο πρόεδρος που ήρθε σαν μεσσίας, επευφημούμενος, καβάλα στ΄ άλογο,  πατώντας σε ασπρόμαυρο χαλί, κινδυνεύει να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για τους οπαδούς που τον χειροκροτούσαν και τον έραιναν με ροδοπέταλα…
Πλην της Θύρας 4 και των Ούλτρας καθώς και κάποιων περιφερειακών ακόμη συνδέσμων, οι υπόλοιποι σύνδεσμοι που θεωρούνται δυναμικοί και αποτελούν το μεγάλο κομμάτι του ΠΑΟΚ, έχουν ξεσπαθώσει σε βάρος του προέδρου και ουδείς ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι γεγονότα σαν τα χθεσινά, θα επαναληφθούν προς το χειρότερο, αν οι ανόητοι χειρισμοί της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τον www.baladoros.com, ο οπαδός του ΠΑΟΚ βλέπει τα εξής:

Βλέπει κινήσεις κατόπιν εορτής όπως οι εξηγήσεις που ζητήθηκαν από το Φλωρίδη μετά από … δέκα μέρες...
Διαπιστώνει ότι 20 μέρες πριν γίνει το παιχνίδι για το γιουρόπα λιγκ, η ομάδα δεν έχει φορ και αντίθετα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες φεύγουν οι Κουτσιανικούλης και Βιτόλο, και καταλαβαίνει ότι στο βάθος, ετοιμάζονται και οι Κοντρέρας-Βιεϊρίνια ...
«Ο Βιτόλο δε θέλει να μείνει και γύρισε για να φύγει ελεύθερος», πληροφορηθήκαμε χθες από το αόρατο γραφείο τύπου της ΠΑΕ, και λογικό είναι όταν σ΄ έναν παίκτη για τον οποίο προβλέπεται αύξηση, εσύ να του ζητάς να μειώσει επί δύο, τις αποδοχές του!
«Δε θα πάει σε Ελληνική ομάδα», διαβεβαίωσε χθες το βράδυ ο Θόδωρος Ζαγοράκης, και ας μας πει αν δε γνωρίζει ποιος από την ΠΑΕ έλεγε χθες το απόγευμα ότι «ο παίκτης θέλει να φύγει γιατί έχει υπογράψει στον Παναθηναϊκό»…
Ειλικρινά όμως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ο ΠΑΟΚ θα διώξει έναν παίκτη που του χρωστάει περισσότερα από 100 χιλιάρικα από το περυσινό συμβόλαιο και θα του επιβάλλει κι από πάνω να μην πάει σε άλλη Ελληνική ομάδα (!), τη στιγμή που αν ο Ισπανός κάνει προσφυγή τη Δευτέρα, και θα μείνει ελεύθερος και ο ΠΑΟΚ θα του πληρώσει, όχι μόνο τα δεδουλευμένα αλλά και τα μαλλιά της δικέφαλης κεφαλής του…

Προσωπικά πιστεύουμε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι σίγουρο ότι τα έσοδα του ΠΑΟΚ εφέτος θα μειωθούν, αφού και το συνδρομητικό κανάλι δίνει λιγότερα από πέρσι και οι χορηγοί δεν είναι πρόθυμοι να… χορηγούν σε τέτοιο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα. Για άλλη μία χρονιά αυτός που θα σηκώσει το βάρος θα είναι ο απλός ΠΑΟΚτσής. Είτε συμφωνεί με την κατάληψη της Τούμπας, είτε όχι…