Με σημείο αιχμής την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια ξεκινά συνεργασία με τις αντιπεριφέρειες και τους Δήμους της περιοχής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και των περιοχών που βρίσκονται στα όρια της περιφέρειας. 


«Θέλουμε να συνδυάσουμε το τελετουργικό κομμάτι με την άνοδο του τουρισμού», σημείωσε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων δήμων από την Κεντρική Μακεδονία. Το επόμενο χρονικό διάστημα οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν εξειδικευμένες προτάσεις που θα αξιολογηθούν ώστε να ενταχθούν σε ένα συνολικό πλαίσιο εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, εξ άλλου, στη διοργάνωση εκδηλώσεων από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης. «Διαφωνώ με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στον οποίο μίλησα. Όμως, η ουσία είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί. Πρέπει να είμαστε σε απευθείας επικοινωνία για να μην πέφτουμε ο ένας στις εκδηλώσεις του άλλου», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, που παρέστη στη σύσκεψη τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου αναγκάστηκε να ακολουθήσει την μοναχική πορεία του προκατόχου της και ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 120 με 130 προτάσεις στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι τη σχετική ευθύνη έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου και υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με όλους. «Πέρα από την ιστορική πλευρά θέλουμε να δώσουμε μια προοπτική για τα επόμενα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.