Άνετη νίκη, με σκορ πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ στο λαβωμένο Όσλο... Η Βαλερένγκα δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στον πολύ καλύτερο Δικέφαλο, είχε μια φλύαρη κατοχή και δημιούργησε δύο... υποψίες φάσης. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, από την πρώτη στιγμή, έδειξε ποιος ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ προσέφερε και θέαμα. Τα γκολ των Βιερίνια (72') και Γκαρσία (90΄) ήταν χάρμα οφθαλμών. Στο πρώτο ο Λαζάρ (που έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε φλέβα χρυσού στη Ρουμανία) πέρασε τρεις παίκτες πριν περάσει ανάμεσα από άλλους τρεις την μπαλιά για τον Πορτογάλο κι εκείνος, παρά το ότι είχε... τρεις (τελικά ήταν ο... μαγικός αριθμός) να τον παρακολουθούν, κράτησε, πλησίασε, δεν έδωσε στον Αθανασιάδη που ήταν μόνος με τον τερματοφύλακα και πλάσαρε έξυπνα για το 0-1. Στο δεύτερο, ο Γκαρσία, με απευθείας χτύπημα φάουλ, άφησε μια άμυνα... αγάλματα κι έναν τερματοφύλακα να προσπαθεί, άδικα, να φθάσει στη δεξιά επάνω γωνία του όπου η μπάλα... καθάριζε τις αράχνες πριν αναπαυθεί στο πλεκτό.


Ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι έδειξε καλά οργανωμένος. Με αυτοματισμούς, τριγωνάκια, κομπίνες στα στημένα. Ακόμη και οι αλλαγές του(εκτός της τελευταίας) δεν ήταν για να κερδηθεί χρόνος, αλλά για να ξεκουραστούν παίκτες και να κερδηθούν τα απαιτούμενα, για το τέλος, μέτρα στο γήπεδο.
Το χάρηκαν ιδιαίτερα οι... ημίγυμνοι ΠΑΟΚτσήδες που βρίσκονταν πίσω από την εστία των γηπεδούχων στο β μέρος. Και τα γκολ είδαν από την καλύτερη θέση και οι σκόρερ πανηγύρισαν μαζί τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βαλερένγκα (Μάρτιν Άντερσεν): Χίρτσφελντ, Νόρντβικ, Μούρι, Ντος Σάντος, Στράντμπεργκ, Ογκούντε, Φελά(68' Νίλσεν), Σινγκ, Λέι(57' Κονέ), Μπέρε, Ζάιτς(84' Στορ).
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ(80' Τσουκαλάς), Αρίας, Βιεϊρίνια, Φωτάκης(88' Ρομπέρ), Αθανασιάδης(90' Παπάζογλου).