esiemthΜε τα προβλήματα στα μεγάλα “μαγαζιά” του Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε, χθες, στη συνεδρίασή του, μεταξύ άλλων, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. …>>>

 

Για το θέμα του Αγγελιοφόρου, υπογραμμίστηκε πως υπάρχει, πλέον, η διαβεβαίωση του εκδότη, Αλ. Μπακατσέλου ότι “προς το παρόν” δεν τίθεται θέμα αναστολής της καθημερινής έκδοσης του φύλλου.

Όσον αφορά τις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, Βίκυ Σουλοπούλου, ζήτησε από την ΕΣΗΕΜ-Θ να καταθέσει αναπτυξιακές προτάσεις. Η Ένωση συγκρότησε επιτροπή, με συντονίστρια τη Χριστίνα Χαλεπλίδου, για το σκοπό αυτό. Όσον αφορά τις πληρωμές, η εργοδοσία διεμήνυσε ότι, μετά την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς αυξάνεται το ποσό της μισθοδοσίας, δε θα είναι σε θέση να είναι συνεπής και θα καταβάλει τους μισθούς με μικρή καθυστέρηση.

Για τη ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100) κλήθηκαν να ενημερώσουν οι εργασιακοί εκπρόσωποι. Όπως είπαν σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στο δ.σ. της εταιρίας το Μπίζνες Πλαν, με βάση το οποίο θα προχωρήσει στην “εξυγίανση” η διοίκηση. Ρωτήθηκαν αν σε σύσκεψη υπό το γενικό διευθυντή έγινε λόγος για απολύσεις, κάτι που επιβεβαίωσαν.

Τέλος, για άλλη μία φορά, υπογραμμίστηκε πως η ΕΣΗΕΜ-Θ αντιτίθεται στα σενάρια περί κατάργησης καναλιών ή ραδιοφώνων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και μέμφεται όσους τα διακινούν.