Μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων, για τις εκδηλώσεις του, το Sani Festival! Οι διοργανωτές αντιλαμβάνονται τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων και, μαζί με τις νέες θεματικές ενότητες, εμφανίζουν και μείωση στην τιμή των εισιτηρίων. >>>

Το Sani Festival ανοίγει την αυλαία του στις 15 Ιουλίου και για πρώτη φορά εφέτος, εκτός από σκηνή συναυλιών και χώρους εικαστικών, ανοίγει και... θεατρικό σανίδι. Στο νέο υπαίθριο θέατρο «Garden Theatre» χωρητικότητας 700 θέσεων, Θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Καταλόγια» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη (4-5/8) και «Σκοτεινό σπίτι» σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα (11-12/8).
Στο λογότυπο του Φεστιβάλ πρωταγωνιστεί φέτος ένα πουλί που πετάει. «Πρόκειται για ένα πουλί που πετάει χωρίς να ξέρει πού πηγαίνει, όπως λίγο ή πολύ κανείς μας δεν ξέρει που πηγαίνει στις μέρες μας, αλλά κελαηδάει. Αυτό είναι το Sani Festival», τόνισε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της «Σάνη Α.Ε.», Σταύρος Ανδρεάδης.
Κεντρική ενότητα στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ παραμένει το «Jazz on the Hill», που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του. Στο λόφο της Σάνης, θα παίξουν τζαζ ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, Ντέιβιντ Μάρεϊ (15/7), ο Ιταλός μινιμαλιστής πιανίστας, Λουντοβίκο Αϊνάουντι (16/7) και ο Γάλλος Ρενό Γκαρσία- Φονς, που συνδυάζει μοναδικά στη μουσική του την κλασική, τζαζ και έθνικ μουσική (17/7).
Έθνικ ήχους φιλοξενεί το φεστιβάλ στις 22-24/7. Ανεβαίνουν στο λόφο η Γαλλομαροκινή Χίντι Ζαρά, που έχει χαρακτηριστεί ως «η νέα Μπίλι Χόλιντεϊ», οι Καναδοί (από το Κεμπέκ) «De Temps Antan» και οι τσιγγάνοι «!Dela Dap».
Την ελληνική προσφορά μουσικής αναλαμβάνουν η Καμεράτα που θα συμπράξει με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή για την απόδοση συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι σε τζαζ ύφος (30/7), ο Γιάννης Βακαρέλης με τον Μανώλη Μητσιά (6/8) και η Ελευθερία Αρβανιτάκη (13/8).
Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες τους για τους νέους, με την ενότητα «Fine Greek Music Talents», που δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο «Garden Theatre». Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με την ενότητα «Classical Waves» (αποτελεί μετονομασία της ενότητας «Sani Classic»), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναυλίες (26-27/8 και 2-3/9) και δύο masterclasses.