gioulekas_parousiasi_sima_20100916_04Τέσσερα “αγκάθια” στις εξελίξεις στη ΔΕΠΘΕ (TV100 – FM100) βλέπει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη) και πρώην εργαζόμενος στη Δημοτική Τηλεόραση, Κ. Γκιουλέκας.

 

Ο κ. Γκιουλέκας υποστηρίζει ότι, με το master plan η διοίκηση θα προχωρήσει σε 40 απολύσεις και στηλιτεύει το γεγονός πως, παρά το ότι το σχέδιο για την εξυγίανση της εταιρίας μπαίνει σε διαβούλευση, δεν είναι (ακόμη) ανακοινώσιμο.

Τα τέσσερα σημεία που επισημαίνει η παράταξη Γκιουλέκα, όπως τα αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι τα εξής:

“1) Είναι ιδιαίτερα αξιοπερίεργο ότι τα κρίσιμα στοιχεία της μελέτης συμπίπτουν με παλαιότερες ανακοινώσεις του κ. Μπουτάρη και συνεργατών του. Δηλαδή προτείνεται η ίδια ετήσια επιχορήγηση του Δήμου προς τη ΔΕΠΘΕ, και ακόμη αναφέρεται ότι ο αριθμός των εργαζόμενων θα συρρικνωθεί στους 110 περίπου. Περίεργη σύμπτωση!

2) Μολονότι η μελέτη θα τεθεί σε διαβούλευση στα όργανα του Δήμου και με τους εργαζόμενους, είναι ορατός και άμεσος ο κίνδυνος νέων απολύσεων προσωπικού, καθώς ο σημερινός αριθμός εργαζομένων υπερβαίνει κατά 40-50 τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό που προτείνεται στη μελέτη. Αυτό μάλιστα ισχύει πιθανώς για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού (π.χ. δημοσιογράφοι).

3) Καθώς το νομικό καθεστώς για τις μετατάξεις προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου ή αλλού είναι ακόμη αμφίβολο και τελεί υπό αναθεώρηση είναι εύλογο ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΘΕ βρίσκονται σε εξαιρετική αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον τους.

4) Τέλος, οι προτάσεις για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας ανοίγουν τη πόρτα για την απώλεια ενός σοβαρού περιουσιακού στοιχείου και ενημερωτικού μέσου του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην μετατροπή του σε διαδημοτικό”.

Η Δημοτική Παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» ανακοινώνει πως θα αντιδράσει “διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και των εργαζομένων”.