Το Facebook επέλεξε η Εύα Καϊλή, για άλλη μία φορά, για να επικοινωνήσει με τους -κυρίως- νέους  ψηφοφόρους. Εκεί εξήγησε, με μια σειρά αναρτήσεων, τι θα κάνει με το Μεσοπρόθεσμο και -κυρίως- τι θα κάνει από ΄δω και στο εξής. >>>

Στο Facebook η κ. Καϊλή κάνει λόγο για δίλημμα που δεν είναι δίλημμα ("άθλιο και άδικο μεσοπρόθεσμο" από τη μία και "εκλογές" και "τα ίδια και χειρότερα μέτρα στη συνέχεια", από την άλλη). Κατακρίνει "γενιές πολιτικών που στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων" δηλώνει "θυμωμένη και "αγανακτισμένη" που δεν έχει τη δύναμη μόνη της να διορθώσει όσα βλέπει κι ελπίζει να γίνει ξεκαθάρισμα "για όσους μας οδήγησαν ως εδώ".
Διαβάστε τις αναρτήσεις της, κατά χρονολογική σειρά, ως ενιαίο κείμενο:
Το δίλημμα σήμερα είναι το κακό σενάριο, να ψηφιστεί αυτό το άθλιο και άδικο μεσοπρόθεσμο, και το χειρότερο σενάριο, να μην ψηφιστεί -να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές (όχι σε χρεωκοπία ακόμα) και να ληφθούν τα ίδια και χειρότερα μέτρα στην συνέχεια.
Την ευθύνη μας μετέφεραν γενιές πολιτικών που στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, νοοτροπίες και παιχνίδια συμφερόντων, στρεβλώσεις του συστήματος και αντιστάσεις Επειδή η κρίση αυτή υπερβαίνει τον κάθε εναν απο εμάς, κι επειδή άθελα μου μπορεί να διευκολύνω με την παραίτηση μου ή την αποχή μου, τους κερδοσκόπους εκείνους που ποντάρουν στην αστάθεια και την πιθανότητα χρεωκοπίας της χώρας μου, επιλέγω το λιγότερο κακό σενάριο και συνεχίζω με όλες τις δυνάμεις μου να προσπαθώ να αλλάξω όλα όσα μου λένε πως δεν αλλάζουν..! Λυπάμαι που έπρεπε να φτάσουμε στο παρά πέντε για να αλλάξει το κυβερνητικό  σχήμα, αλλά 16 βουλευτές προσπαθήσαμε την ύστατη στιγμή να ζητήσουμε με τον πλέον σαφή τρόπο τα αυτονόητα. Οφείλουμε τώρα λοιπόν, να δώσουμε μια ευκαιρία. Όχι λευκή επιταγή! Και είναι η τελευταία ευκαιρία από μέρους μου. Και κάτι πιο προσωπικο: Είμαι θυμωμενη και αγανακτισμένη, γιατι δεν εχω την δύναμη μόνη μου να διορθώσω όσα βλέπω, γιατί εδώ και μήνες επισημαίνω λάθη και καθυστερήσεις, εδώ και μήνες ζητούσα απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες. Σε αυτή την μικρή παράταση, μεχρι να αντικατασταθούν οι αδικίες που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο, εδώ θα είμαι να αντιδρώ και να προσπαθώ να τα αλλάξω. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, βλέπω πολιτικούς που κατείχαν δεκαετίες σε κυβερνητικές θέσεις, να μιλάνε σαν να μην φερουν καμία ευθύνη, αλλά ξέρετε...γνωριζόμαστε καλά...και εκ του αποτελέσματος θα κριθουμε όλοι. Λυπαμαι που η δική μου γενιά επιφορτίστηκε με τα λάθη τους, που δεν είχαν την αξιοπρέπεια να αποσυρθούν από την πολιτική εκείνοι που δεν προσέφεραν ποτέ τίποτα αλλά πάντα πίστευαν πως είναι αναντικατάστατοι. Έπρεπε να ντρέπονται που μας οδήγησαν εδώ και ελπίζω πως θα ελεγχθούν όλοι όσοι πλούτισαν απο λεφτά του δημοσίου τα τελευταία 30 χρόνια. Κι αυτό εύχομαι κι ελπίζω, να είναι η αρχή ενός γενναίου ξεκαθαρισμάτος.