rasoulis_natali_01Αποφασισμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη είναι η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλί, η οποία πληροφορήθηκε από τα διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση ότι, το Σάββατο θα κυκλοφορήσουν cd του πατέρα της μαζί με οικονομική εφημερίδα. >>>

 

Σε καταγγελία της, η Ναταλί Ρασούλη επισημαίνει ότι, όσο ζούσε ο πατέρας της, Μανώλης, κανείς δεν είχε διανοηθεί να κυκλοφορήσει έστω κι ένα τραγούδι του, χωρίς την άδειά του. Τώρα, για δεύτερη φορά μετά το θάνατό του, μια εφημερίδα κυκλοφορεί cd του Μανώλη Ρασούλη, χωρίς να ζητήσει την άδειά της -όσον αφορά στο ηθικό του δικαίωμα- καθώς είναι η κληρονόμος του.

Η καταγγελία της Ναταλί Ρασούλη έχει ως εξής:

"Ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER διαφημίζει την θέση σε κυκλοφορία με τον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ τεσσάρων cds με τις επιτυχίες του Μανώλη Ρασούλη, εκ των οποίων το πρώτο cd  θα διανεμηθεί το Σάββατο και την Κυριακή (11 και 12 Ιουνίου).

Για τα cds αυτά, των οποίων αγνοώ το περιεχόμενο, δεν έχει ζητηθεί ούτε και δοθεί η απαιτούμενη από το νόμο άδειά μου, με την ιδιότητα της κληρονόμου του Μανώλη Ρασούλη, όσον αφορά στο ηθικό του δικαίωμα.

Το ίδιο –δυστυχώς- συνέβη και με cds που διέθεσαν προσφάτως οι εφημερίδες ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ.

Όσο ζούσε ο πατέρας μου ουδείς είχε διανοηθεί να μην ζητήσει την άδειά του πριν από την δημοσίευση του έργου του και εκείνος είχε πάντα λόγο. Μετά τον θάνατό του επιβάλλεται να μην αποφασίζει αυτοβούλως οιοσδήποτε για την παρουσίαση του έργου του, άλλως θεωρώ ότι επιβάλλεται να επέρχονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Καλώ τους υπεύθυνους της εφημερίδας Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ να μην παρανομήσουν και να μην θέσουν σε κυκλοφορία τα διαφημιζόμενα cds. Να σεβασθούν τη μνήμη και την προσωπικότητα του δημιουργού Μανώλη Ρασούλη.

Από την πλευρά μου δηλώνω ότι θα προασπίσω με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα του πατέρα μου".