Τέτοιο τρέξιμο δεν έχει ρίξει ποτέ ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Τρέχει να προλάβει τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς δε φαίνεται να έχουν πεισθεί όλοι από την αναγκαιότητα του Μεσοπρόθεσμου. >>>

 

Ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή Κοζάνης, Αλέκο Αθανασιάδη. Έκλεισαν ραντεβού για τη Δευτέρα στις 11 η ώρα το πρωί. Ο κ. Αθανασιάδης έχει δηλώσει ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΗ και των εταιριών ύδρευσης, επειδή πιστεύει ότι θα αποβούν τελικά επιζήμιες για τη χώρα. Απομένει στον Ευάγγελο Βενιζέλο να τον πείσει για το… αντίθετο.

Συνάντηση, πάντως, θα πρέπει να έχει ο υπουργός Οικονομικών και με έναν συμπατριώτη του: Το βουλευτή Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλο. Αντιτίθεται και αυτός στο Μεσοπρόθεσμο δηλώνοντας τις επιφυλάξεις του και ότι θα δημοσιοποιήσει την τελική του θέση με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Επειδή, όμως, στο ΠΑΣΟΚ δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις (πολύ περισσότερο εχθρός των εκπλήξεων είναι ο υπουργός Οικονομικών), λένε να εξασφαλίσουν από πριν το τι θα πει ο κ. Ρομπόπουλος.

Στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βενιζέλος έχει κι άλλη δουλειά: Να πείσει τη βουλευτίνα Θεσσαλονίκης κ. Χρύσα Αράπογλου να μην εναντιώνεται και αυτή στη λογική του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου. Η κ. Αράπογλου υποστηρίζει πως οι αποκρατικοποιήσεις σημαντικών επιχειρήσεων του Δημοσίου θα πρέπει να αποφευχθούν. Αξίζει να σημειωθεί οτι η κ. Αράπογλου έχει περίπου την ίδια θέση με αυτή που είχε ο νυν υπουργός Οικονομικών –πριν, φυσικά, αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του. Και εδώ, υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: Η κ. Αράπογλου δεν μπορεί να θεωρηθεί και… πολιτική “κολλητή” του υπουργού Οικονομικών. Μάλλον περισσότερα πράγματα τη “δένουν” με τον νυν υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.

Ο κ. Βενιζέλος, μετά τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να κατέβει προς… Αιτωλοακαρνανία μεριά. Εκεί, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε και αυτός τις επιφυλάξεις του λέγοντας οτι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή. Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε οτι έχει στείλει στο οικονομικό επιτελείο σημείωμα με 25 σημεία και περιμένει να δει εάν θα ληφθούν υπόψιν.

Στην ίδια… περιοχή, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, με δήλωσή του σε τοπικό κανάλι της Αιτωλοακαρνανίας, έκανε σαφές οτι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ως εθνική ανάγκη, ενώ φέρεται να είναι πικραμένος για τη μη υπουργοποίησή του, αφού πριν τον ανασχηματισμό ήταν εισηγητής του Μεσοπρόθεσμου και αμέσως μετά παραιτήθηκε.

Τέλος, μυστήριο αποτελεί το ποια γραμμή θα ακολουθήσει η βουλευτίνα Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή. Η θέση της, ως τώρα –και στη Βουλή και στο… Twitter- ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Κι όπως είπαμε, στο κίνημα, δε θέλουν τις εκπλήξεις…