via_01Μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων, 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, παίρνουν μέρος σε εκδήλωση για τη βία στις σχέσεις των φύλων. Την οργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με …>>>

το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και την  Περιφέρειa Murcia της Ισπανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης Comenius Regio «Τhe Mask of Love» - «Το Προσωπείο της Αγάπης».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, και ώρα 11:00  στην αίθουσα «ΑΣΤΡΟΝ» (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Κομνηνών) του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. 

Η ημερίδα αυτή είναι η τελική εκδήλωση της διετούς συνεργασίας, ανάμεσα στις Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  και στην Περιφέρεια της Murcia της Ισπανίας. Προηγήθηκαν εκδηλώσεις στα σχολεία πυ πήραν μέρος, όπου οι μαθητές έμαθαν για τη βία μεταξύ φύλων μέσω του μαθήματος της Θεατρολογίας: Έπαιζαν σκηνές όπου φαινόταν η ψυχική φόρτιση κατά τη διάρκεια άσκησης βίας από το ένα φύλο στο άλλο.

Η τριμερής δομή της συνεργασίας των δύο Ευρωπαϊκών Εταίρων περιλαμβάνει και τη συνεργασία των εξής φορέων- ιδρυμάτων: από την Ελληνική πλευρά,  του Δήμου Αμπελοκήπων, που φιλοξενεί και στον χώρο του την εκδήλωση και εξυπηρετεί την εσωτερική μεταφορά των 14 μελών της Ισπανικής Αποστολής στη Θεσσαλονίκη, του 1ουΓΕΛ Αμπελοκήπων, που λειτούργησε ως πιλοτικό σχολείο εφαρμογής και έρευνας και του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, που προστέθηκε από το Φεβρουάριο του 2011 ως σχολείο ελέγχου των αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα, στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης έγινε εφαρμογή του Προγράμματος με τη μέθοδο της δραματοποίησης, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Θεατρολογίας.