papageorgopoulos_anakritis_20110510_02Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία στον Γ' Ειδικό Ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. >>>

 

«Έκανα ό,τι μπορούσα ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να βρει τους πραγματικούς ενόχους όσο γίνεται πιο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να μειώσει το τεράστιο έργο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», τόνισε αμέσως μετά.

Στην απολογία του ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισήμανε ότι επί της δικής του διοίκησης αποκαλύφθηκε η υπόθεση και πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη. “Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν αυτός που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη”, είπε χαρακτηριστικά. Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, υποδεικνύει ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.

Εναντίον του πρώην δημάρχου έχει ασκηθεί δίωξη για υπεξαίρεση από κοινού και κατ' εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και παράβαση καθήκοντος.

Μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας. Αρχικά ο κ. Λεμούσιας επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι, αλλά λόγω των 3ωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν αύτη τη βδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, η απολογία του αναβλήθηκε.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις πρώην δήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Απόστολος Τσουρέκας.