poreia_epeisodia_sintagma_20110628_01Από νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά αυτοί που προσπαθούν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών. “Άγνωστοι” κινήθηκαν σε πάρκο κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς. >>>

Η Αθήνα έχει τόσους αστυνμικούς που… δεν είχε ποτέ! Άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκονται παραταγμένοι από νωρίς το πρωί σε κάθε πεζοδρόμιο, από το Χίλτον ως τη Βουλή.

Έγιναν τρεις προσυγκεντρώσεις, σε μία από τις οποίες είχαμε ένταση, όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους, που καίγονται ακόμη…

Για άλλη μία φορά έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι ατσαλένιοι φράκτες… Οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

Χθες, στα επεισόδια που κράτησαν τέσσερις ώρες από το μεσημέρι κι άλλες τρεις ώρες ως τις 3 τα ξημερώματα τραυματίστηκαν 208 πολίτες και, περίπου, 100 αστυνομικοί. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, που εξερράγη στα χέρια του, ένας άνθρωπος έχασε το δάχτυλό του. Αμέσως σταμάτησαν τα επεισόδια και, πολίτες και αστυνομικοί, άρχισαν να ψάχνουν το κομμένο μέλος! Το βρήκαν, το παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για να γίνει η επανασυγκόλησή του σε νοσοκομείο και… συνέχισαν τις συμπλοκές!

Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας θυμίζει κρανίου τόπο: Καμένοι κάδοι σκουπιδιών, διαλυμένα περίπτερα, οδοφράγματα, πυρπολημένα αυτοκίνητα εταιριών κινητής τηλεφωνίας κι άλλα τέτοια… Αν αυτά συνδυαστούν με τα ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας, το μυαλό πηγαίνει σε άλλες –παλιότερες- εποχές.

Σε λίγο θα συνδεθούμε με Σύνταγμα και θα αναμεταδίδουμε, όπως χθες, εικόνα που μεταδίδουν άλλα Blogs, από την Αθήνα.