Νέα κόντρα -αυτήν τη φορά με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο- για τον Γιάννη Μπουτάρη. Αφορμή... μία κλήση. >>>

Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για να δείξει πως κλήσεις δε σβήνονται για κανέναν από το δήμο, υποστήριξε ότι ακόμη και ο γνωστός δημοσιογράφος ζήτησε να σβήσει κλήση και του αρνήθηκε. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, όμως, κάνει λόγο για ψεύδη και, σε επιστολή του, δίνει τη δική του εκδοχή:
«Η δημοτική σας αστυνομία «έκοψε» κλήση, αφαιρώντας τις πινακίδες αυτοκινήτου εργαζόμενου εικονολήπτη, κατοίκου Θεσσαλονίκης και συνεργάτη μας. Κατόπιν τούτου, ο εργαζόμενος κατέθεσε αμέσως το αναλογούν ποσό, ζητώντας το αυτονόητο: την επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας». Και συνεχίζει: «οι συνεργάτες σας τότε στο δήμο Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκαν, επί λέξει, ότι ο αρμόδιος αξιωματούχος αναπαύεται και ως εκ τούτου ουδείς διανοείται να τον ενοχλήσει! "Ο Βαρονέτος κοιμάται", δηλαδή και οι πληβείο πολίτες οφείλουν να αναμένουν την αφύπνισή του».
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, όπως τονίζει, πήρε τηλέφωνο, μόνο τότε και μίλησε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Αβραμόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του. Εκείνος, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, διαβεβαίωσε για την επιστροφή των πινακίδων που και πάλι, όμως… κόλλησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Όταν τελικά έληξε το περιστατικό, όπως αναφέρει, ο υποδιευθυντής ζήτησε συγνώμη από τον οπερατέρ.
Ο γνωστός δημοσιογράφος, μάλιστα, κάνει λόγο για νέο ατόπημα Μπουτάρη, «μετά το θλιβερό ολίσθημα στην υπόθεση της συγκέντρωσης του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους».