Να κατεβάσουν τους διακόπτες στα αρμόδια υπουργεία κι όχι στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αν θέλουν έτσι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση πώλησης ποσοστού της ΔΕΗ! Με αυτόην την πρόκληση απευθύνθηκε στους απεργούς εργαζομένους στη ΔΕΗ, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος. >>>

Με ανακοίνωσή του, που ακολούθησε αντίστοιχη επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού, ο κ.Παπαδόπουλος σημειώνει ότι οι διακοπές ρεύματος, εξαιτίας των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είναι επιζήμιες και προσθέτει ότι "το Επιμελητήριο έχει ήδη γίνει αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις που παρέμειναν βυθισμένες στο σκοτάδι για αρκετές ώρες".
«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων ωστόσο δεν μπορούν να κρατούν όμηρους άλλες κοινωνικές ομάδες», καταλήγει ο κ.Παπαδόπουλος.
Λίγο νωρίτερα, επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.
Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως «δεν μπορεί μια κοινωνική τάξη να χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους που είναι καταστροφικές για άλλες τάξεις» και επισημαίνει πως «τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ δεν μπορεί να κατεβάζει τους διακόπτες».
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι οι ιδιοκτήτες καταστηματαρχών διατροφής, ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων, προσανατολίζονται στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου. Ζητά ακόμη από τη ΓΕΝΟΠ να ανακαλέσει την απόφασή της και επισημαίνει πως, σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστεί να προσφύγει και αυτή στη Δικαιοσύνη.