neo_dimarxeio_20100805_01Στους 16 έχουν φθάσει οι υπάλληλοι και τα στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης που απολογήθηκαν για το θέμα της περίφημης υπεξαίρεσης. Και οι 16 έχουν αφεθεί ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους. …>>>

 

Σήμερα, απολογήθηκαν ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, άλλοι τέσσερις υπάλληλοι. Πρόκειται για ανώτερους υπαλλήλους, που κατά καιρούς υπηρέτησαν σε καίρια πόστα των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, Παναγιώτης Σαξώνης.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών. Κατηγορούνται για υπεξαίρεση από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος και παράβαση καθήκοντος.