theodorakis_03Στην πλατεία Αριστοτέλους βρίσκεται, εδώ και δύο ώρες, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης. “Αν θέλουν, ας με διώξουν από την πλατεία”, δηλώνει, καθισμένος σε μια πολυθρόνα, έχοντας πίσω του δεκάδες μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών “Η Σπίθα”, που έχει ιδρύσει. >>>

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν καλεσμένος “για πρώτη φορά, απλός Έλληνας πολίτης”, όπως επισήμανε κι ο ίδιος, στα δελτία των 8. Επανέλαβε πως είναι αποφασισμένος να μιλήσει, αύριο, από την πλατεία Αριστοτέλους, για την οικονομική κρίση, “ό,τι κι αν γίνει. Δε θα με σταματήσουν να πάω παντού: Στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Όπου χρειαστεί, θα πάω”, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επεσήμανε από τη μία πως “δεν πρόκειται να φιμώσουμε κανέναν”, αλλά επέμενε από την άλλη λέγοντας επί λέξει: “Θα περίμενα από τον Μίκη Θεοδωράκη να σεβαστεί την έννομο τάξη”!

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως “δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης. Απλά, ζητήσαμε από τους ανθρώπους της “Σπίθας”, να μη χρησιμοποιήσουν την πλατεία Αριστοτέλους”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επιμένει: “Η πλατεία Αριστοτέλους θα δίνεται μόνον σε εκδηλώσεις με παιδιά. Χρειάζεται να δουλέψει και η αγορά της πόλης. Κι αυτό δε γίνεται με πολιτικές εκδηλώσεις στην πλατεία”.