tv100-ktirioΑπό το στόμα του Γιάννη Μπουτάρη έμαθαν, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ, τι μέλλει γενέσθαι με το “μαγαζί” στο οποίο εργάζονται. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων, σήμερα το μεσημέρι και ανέλυσε το business plan το οποίο εκπόνησε για τη ΔΕΠΘΕ και τη βιωσιμότητά της η εταιρία …>>>

συμβούλων επιχειρήσεων Deloitte.

Όπως ξανάκουσαν οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση είναι βιώσιμη. Θα πρέπει, όμως, να κινηθεί με τη χρηματοδότηση του δήμου (είναι στα 3,5 εκ. ευρώ το χρόνο), την αύξηση των διαφημιστικών εσόδων (να φθάσει στα 600-700.000 ευρώ) και με τη συμμετοχή και άλλων δήμων στα οικονομικά (επίσης με 600-700.000 ευρώ). Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη γίνεται προσπάθεια, στους δύο τελευταίους τομείς.

Επίσης, θα πρέπει –κι ίσως αυτό να ΄ναι το πιο σημαντικό- να απομείνουν στην επιχείρηση 100-110 εργαζόμενοι (αυτήν τη στιγμή είναι, περίπου, 150). Διευκρίνισε ότι στο επιθυμητό νούμερο θα φθάσει η διοίκηση είτε με μετατάξεις, είτε με απολύσεις, είτε με συνδυασμό αυτών των δύο. Ειδικά για το δημοσιογραφικό τμήμα, το οποίο αριθμεί αυτήν τη στιγμή 48 δημοσιογράφους, το business plan προβλέπει να απομείνουν 30-35.

Η διοίκηση χαρακτήρισε “εφικτούς” τους στόχους αυτούς. Ξεκαθαρίστηκε, πάντως, ότι δεν μπορούν να γίνουν αθρόες μετατάξεις. Μάλιστα, η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σ. Ασλανίδου, έκανε ιδιαίτερη μνεία σε κάποιους που δεν αποδίδουν όσο θα έπρεπε, με σκοπό να βρεθούν, από τη ΔΕΠΘΕ στο Δήμο.

Το business plan αυτό θα πρέπει περάσει από την εκτελεστική επιτροπή (κάτι που θα “ανοίξει” το δρόμο για μεταστέγαση των ραδιοφώνων FM100, FM101 και FM100,5  στο κτίριο της Ν. Γερμανού 1 (που είναι ιδιοκτησία της ΕΜΣ), αλλά και για να αγοραστούν μηχανήματα αξίας 800.000 ευρώ. Στη συνέχεια, το business plan θα παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τα λοιπά, σήμερα, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης έκανε πρεμιέρα η καλοκαιρινή εκπομπή του σταθμού “Πάρτε Θέση“ στην οποία συμμετέχουν οι Π. Κρινής, Κ. Τσιλιγγερίδου, Β. Πλάκας και Χ. Κατσικογιώργος.