Δύο ποδηλάτισσες θα ξεκινήσουν το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής (24 Ιουνίου) από τη Θεσσαλονίκη (από την πλατεία Λευκού Πύργου) με τελικό προορισμό την Αθήνα. Θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι την ασθένεια της επιληψίας περιβάλει ένας μύθος, που οδηγεί σε προκατάληψη. >>>

«Κανείς ποτέ στην ιστορία δεν πέθανε επειδή κατάπιε τη γλώσσα του» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παιδονευρολόγος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας, και της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας, Αναστάσιος Κοβάνης. Κι όμως, όλος ο κόσμος νομίζει ότι, όταν κάποιος πάθει επιληπτική κρίση, πρέπει να του τραβήξουν τη γλώσσα έξω, για να μην την καταπιεί και πεθάνει! Για τον κ. Κοβάνη, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και θα πρέπει οι άνθρωποι που εκδηλώνουν επιληψία να βγουν πλέον από το σκοτάδι όπου ζουν και να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την επιληψία, στις 26 Ιουνίου (12.30-14.30) θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας η επιληπτική Γερμανίδα δικηγόρος και υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ατόμων με επιληψία, Hannah Mathes , θα αναφερθεί στην αντιμετώπισή της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εύρεση εργασίας επειδή κοινοποίησε από το facebook, το πρόβλημά της. Ομιλήτριες στην ίδια εκδήλωση θα είναι : η Thalia Valeta, από το Νοσοκομείο St Thomas της Αγγλίας και η Παναγιώτα Νασιοπούλου, νοσηλεύτρια επιληψίας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας.