Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το Παπάφειο Ίδρυμα. Αγανακτισμένοι, που πληροφορήθηκαν ότι εντός του ιδρύματος βρισκόταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, έσπευσαν να βρεθούν στο ίδρυμα και να διαμαρτυρηθούν. >>>
Εκείνη την ώρα, μέσα στο ίδρυμα, εκτός του υπουργού, ήταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Παν. Ψωμιάδης - "εν αργία" Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι Αγανακτισμένοι έμειναν έξω από την αυλή του ιδρύματος και φώναζαν συνθήματα κατά του Μεσοπρόθεσμου. Κι ενώ οι από μέσα σκέφτονταν… πώς θα βγουν έξω, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αποφάσισε να βγει όπως μπήκε, από την μπροστά πόρτα, με το αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Οι Αγανακτισμένοι τον σταμάτησαν στην έξοδο κι ακολούθησε μια έντονη συνομιλία, στην οποία οι νεαροί ακούγονται να του παραπονούνται ότι έχουν συμπληρώσει 32 μέρες στην πλατεία Λευκού Πύργου χωρίς να έχουν δει τον παραμικρό ιερωμένο στο πλάι τους. Μετά από έναν σύντομο διάλογο, ο παναγιότατος αποχωρεί με το αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως μέσα σε αποδοκιμασίες. 

Όσο για το δήμαρχο, τον (εν αργία) περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τον υπουργό, αυτοί διάλεξαν την… πλαϊνή πόρτα, υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων! Οι Αγανακτισμένοι τους… πήραν χαμπάρι και κινήθηκαν προς το μέρος τους, για να μπει στη μέση μια διμοιρία ΜΑΤ… 

Όπως μεταδίδει το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρώτος αποχώρησε ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μπουτάρης. Ο κ. Ψωμιάδης είχε φύγει νωρίτερα πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη. 

Στη συνέχεια, οι Αγανακτισμένοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία δύο λεπτών, στον οδικό κόμβο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Παπάφη. 

Για την ιστορία να πούμε ότι, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το Παπάφειο, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξεδήλωσε την… αλληλεγγύη του και την πρόθεση του υπουργείου να υποστηρίξει οικονομικά το Ίδρυμα για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών.