lazos_krimmenos_01

“Χάρηκα πάρα πολύ όταν κερδίσαμε το πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη. Είμαι ευτυχισμένος που τα καταφέραμε. Ομολογώ ότι είχαμε άγχος από την αρχή της σεζόν για να πάρουμε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο και να εξασφαλίσουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ”. Ποιος τα λέει αυτά; >>>

 

Κι όμως, δεν τα λέει κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά… ένας παίκτης της Κίμκι, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος! Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το τουρνουά του ΠΣΑΚ 3on3, τον ρώτησαν για τον ΠΑΟΚ κι εκείνος απαντούσε λες και ήταν, ακόμη, ντυμένος στα ασπρόμαυρα!

lazos22

Όταν τον ρώτησαν αν… ζούσε τα παιχνίδια των Playoff, αποκάλυψε ότι συμμετείχε ενεργά! Τηλεφώνησε στους πρώην συμπαίκτες του: "Τους πήρα και τους είπα ότι μπορούμε να κερδίσουμε μέσα στο "Παλέ", γιατί πίστευα ότι εμείς θα επικρατήσουμε στο τέλος. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Το δείξαμε όλη τη χρονιά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ανωτερότητά μας. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, επικρατήσαμε ξεκάθαρα των αντιπάλων μας. Η ποιότητά μας φάνηκε από την πρώτη αγωνιστική και περιμέναμε να περάσει ο χρόνος για να έρθει και η επιτυχία."

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος προτείνει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να στηριχθούν στα τμήματα υποδομών, στους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και στις σωστές επιλογές ξένων, για τη νέα περίοδο. "Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα, αν κάνει τις σωστές κινήσεις. Και δεν είναι δύσκολο αυτό. Αρκεί να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, όπως να πληρώνονται οι Έλληνες παίκτες και να παίζουν, αντί να αποκτηθούν τρεις κοινοτικοί, όπως έγινε όταν έφυγα. Χρειάζεται μία διαφορετική πολιτική με επένδυση της ΚΑΕ στους νεαρούς παίκτες. Να δώσει, δηλαδή, βάση στις ακαδημίες, κάτι που γνωρίζω ότι γίνεται ήδη με αποτελέσματα και προσθήκες στα τμήματα υποδομής. Και μη σας φοβίζει ότι τα νέα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Εντάξει, δεν θα απαρτίζεται μόνο από νέους, θα έχεις και κάποιους έμπειρους για τον κορμό, αλλά τώρα που δίνεται η ευκαιρία να "ψήσεις" τους νέους παίκτες στην ελληνική Α1, γιατί δεν υπάρχει το άγχος να το κατακτήσεις. Μπορείς με αυτούς, αν δουλέψεις σωστά, να πάρεις ψηλή θέση για να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Άλλωστε, στον ΠΑΟΚ προέχει η εξυγίανση που πρέπει να ολοκληρωθεί και αυτή η λογική είναι καλή και οικονομικά", λέει.

Όσο για την περίπτωση να επανέλθει στον ΠΑΟΚ, δεν το αποκλείει: "Με έχει συγκινήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου έδειξε την μεγάλη του αγάπη. Σημαίνει πολλά για εμένα αυτό που λένε ότι με θέλουν ξανά στην ομάδα. Μακάρι μία μέρα - και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό - να ξαναβρεθούμε και να τους ανταποδώσω την αγάπη που μου έδωσαν", τονίζει.