gkioulekas_sinentefxi_20101214_mikro_01Σκληρή απάντηση Γκιουλέκα, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή το business plan για τα δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στηλιτεύει το γεγονός ότι η σύνταξη οργανογράμματος ανατέθηκε…>>>

σε γραφείο εκτός δήμου Θεσσαλονίκης και κόστισε 120.000 ευρώ, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο προτείνει., την ίδια στιγμή, περίπου 30 απολύσεις. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, με το “πολυδιαφημισμένο business plan που θα «σώσει» τα ραδιοτηλεοπτικά δημοτικά μέσα ενημέρωσης”, επιβεβαιώνονται “πλήρως οι φόβοι μας για νέες απολύσεις εργαζομένων”.

Ο κ. Γκιουλέκας επισημαίνει ότι “την ίδια στιγμή που το νομικό καθεστώς για τις μετατάξεις προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου τελεί υπό αναθεώρηση, τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι της ΔΕΠΘΕ τίθενται σε καθεστώς εξαιρετικής αβεβαιότητας για το εργασιακό μέλλον τους. Σε μία περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, την ώρα που η κυβέρνηση που στήριξε την διοίκηση Μπουτάρη επιβάλλει ισοπεδωτικά μέτρα στον ελληνικό λαό, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία 30 συμπολίτες μας. Το «σωτήριο» σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΠΘΕ αποτελεί την οικονομική καταδίκη για μια ομάδα εργαζομένων που θα κληθούν να θυσιαστούν ως περιττοί ή… κατωτέρων ικανοτήτων για να περισταλούν οι δαπάνες των ραδιοτηλεοπτικών δημοτικών μέσων. Και ενώ συνεχίζεται το πογκρόμ των απολύσεων, με την επίκληση οικονομικών λόγων, ταυτόχρονα προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι  του Δημάρχου και των συνεργατών του διάφορα άτομα, που αμείβονται αδρά, ενώ παρακάμπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον Δήμο, που διαθέτουν τη σχετική εμπειρία και γνώση, και ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες η σύνταξη του νέου οργανογράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, έναντι φυσικά της αδράς αμοιβής των 120.000 ευρώ”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη θυμίζει ότι “για οικονομικούς λόγους, στον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, η διοίκηση Μπουτάρη περιέκοψε κονδύλια από τα συσσίτια των απόρων, από την λειτουργία των ΚΑΠΗ και από το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»”.  

Για τον κ. Γκιουλέκα είναι εκχώρηση ενός μοναδικού περιουσιακού και ενημερωτικού στοιχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, και μάλιστα “άνευ ανταλλάγματος”, η “μετατροπή της ΔΕΠΘΕ από αμιγώς επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε διαδημοτική επιχείρηση.  Τώρα πλέον ξέρουμε τις «λύσεις» του Γιάννη Μπουτάρη σε όλα τα προβλήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Απολύσεις και ξεπούλημα”, υπογραμμίζει!

Προειδοποιεί, δε, τον ΓΙάννη Μπουτάρη, ότι “όσο θίγονται τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης, του Δήμου και των εργαζομένων, η Δημοτική Παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» θα βρίσκεται απέναντί σας”.