lemousias_saxonis_01

Βρέθηκαν, πρόσωπο με πρόσωπο, οι δυο προφυλακισμένοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης, Π. Σαξώνης και Μ. Λεμούσιας. Τη συνάντησή τους περιγράφει, σε σημερινό της ρεπορτάζ, η Μακεδονία της Κυριακής. >>>

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ των δύο ανδρών δεν έγινε διάλογος. Μόνον ο πρώην ταμίας απευθύνθηκε στον πρώην γενκό γραμματέα του δήμου –κι εκείνος δεν απάντησε:

Διαβάστε το “διάλογο” που δημοσιεύει η εφημερίδα:

“Σαξώνης: -Γιατί δεν μου μιλάς;
Λεμούσιας: - …
Σαξώνης: -Μίλα, τι έπαθες;
Λεμούσιας: – …”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δυο τους συναντήθηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στη γραμματεία των φυλακών Διαβατών. Τους κάλεσαν εκεί για να τους επιδώσουν τις κλητεύσεις για την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους που θα γίνει την Τετάρτη που μας έρχεται, στο γραφείο του ανακριτή ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

Στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι δε γνωρίζει τον πρώην ταμία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μελετά την ογκώδη δικογραφία και ειδικά τα σημεία στα οποία θα κληθεί να απαντήσει στον Π. Σαξώνη.

Από την πλευρά του, ο πρώην ταμίας, ζήτησε από τους δικηγόρους του την απολογία Λεμούσια και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, με το που τη διάβασε έγινε έξαλλος. Αν και πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, επιμένει πως η επιλογή του στη θέση του ταμία ήταν "πολιτική επιλογή" της διοίκησης του δήμου.