armenistis_lindy_hopΤο Swing ‘n Swim II, International Lindy Hop Summer Dance Camp θα φιλοξενηθεί από σήμερα έως την Κυριακή 5 Ιουνίου στο κάμπινγκ του Αρμενιστή (στη Σιθωνία Χαλκιδικής). >>>

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Lindy Hop Greece, της πρώτης Lindy Hop κοινότητας, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και διεξάγεται για δεύτερη χρονιά. Συγκεντρώνει lindy hoppers, από την Ελλάδα και 13 χώρες του εξωτερικού, στους ρυθμούς της σουίνγκ-τζαζ μουσικής.

Μάλιστα, παίρνουν μέρος τέσσερις παγκόσμιοι πρωταθλητές: Οι Killer Dillers (Kevin & Jo, Juan & Sharon από Αμερική, Αυστραλία και Αργεντινή).

Οι Killer Dillers είναι μια ομάδα από επαγγελματίες χορευτές διάφορων εθνικοτήτων. To ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει χορούς όπως Lindy Hop, Charleston, Tap και μια ποικιλία από άλλους χορούς, όπως επίσης κωμωδία, ακροβατικά και κλασσικό burlesque.

Καλεσμένοι του «Swing ‘n Swim II» θα είναι και ο Nick και η Maria, που μας έρχονται για δεύτερη φορά από την Ελβετία και υπόσχονται Lindy Hop και Burlesque μαθήματα και ξέφρενους χορούς δίπλα στο κύμα.

Το πρόγραμμα θα “ντύνουν” μουσικά μπάντες όπως οι: Swingtime Quintet, Swingleak, The Speakeasies Swing Band) και οι djs (Penelope, Nick Akerhult, Cool Cats, Alex O’right, Lindy Hop Greece), ενώ δεν θα λείπουν τα πάρτυ και οι παράλληλες δραστηριότητες.

Πληροφορίες:

www.lindyhop.gr,

www.armenistis.com.gr,

τηλ.: +3023750 91487

Το είναι το Lindy Hop

Το Lindy Hop είναι ο πρώτος σουίνγκ χορός σε ζευγάρια και συνδέεται άμεσα με τη μουσική των Big Bands που αποτελούσε μέρος του Αμερικανικού τρόπου ζωής κατά τις δεκαετίες 1920-40. Τότε για πρώτη φορά μαύροι και λευκοί χόρευαν μαζί, οι γυναίκες φορούσαν κοντές φούστες και πηδούσαν στον αέρα στο ρυθμό της μουσικής.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι προτιμήσεις άλλαξαν και το Lindy Hop εξαφανίστηκε. Μπορεί να μη χορευόταν πια στα πάρτυ και τα μπόλρουμ, όμως υπήρξε η βάση πολλών μετέπειτα στυλ χορού όπως τα Boogie Woogie, Jitterbug, Balboa, East and West coast swing, Jive, το Rock ‘n Roll και πολύ αργότερα το Hip Hop.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, νέοι από την Ευρώπη και την Καλιφόρνια άρχισαν να χορεύουν και πάλι Lindy Hop όπως στο διάσημο Savoy Ballroom και στο Cotton Club. Δεν χρειάστηκαν παρά μόλις λίγα χρόνια για να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή οι Lindy hoppers είναι περισσότεροι από ποτέ. Από τη Στοκχόλμη, το Παρίσι, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες μέχρι το Τόκυο, τη Σιγκαπούρη, το Μπουένος Άϊρες και τη Σεούλ.

Η πρώτη Lindy Hop κοινότητα στη Ελλάδα, το Lindy Hop Greece, δημιουργήθηκε το 2006 στη Θεσσαλονίκη.