Από τη Δευτέρα θα εμφανιστούν, στους δρόμους των περιοχών Βαρδάρης, Παναγία Φανερωμένη, Ξηροκρήνη, Ραμόνα, Ξυλάδικα, Σφαγεία, Λαχανόκηποι της Θεσσαλονίκης 700 νέοι κάδοι ανακύκλωσης. Έχει επέλθει συμφωνία της δημοτικής αρχής με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), και από 1ης Ιουλίου θα ξεκινήσει η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. >>>

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παραδέχτηκε πως «τον καλύτερο στόλο οχημάτων και τους καλύτερους εργαζόμενους να έχουμε δεν πρόκειται να καθαρίσει η πόλη, εάν δεν υπάρχει η βοήθεια των πολιτών».
Το επόμενο δεκαήμερο θα μοιραστούν στα νοικοκυριά του δήμου Θεσσαλονίκης τσάντες από λινάτσα για να συλλέγονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και παράλληλα θα ενημερωθούν οι πολίτες για τη σημασία της ανακύκλωσης. Η αποκομιδή θα γίνεται με δύο απορριμματοφόρα.
«Στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο να τοποθετηθούν οι πρώτοι 2.000 κάδοι στην πόλη και η συλλογή να γίνεται από πέντε απορριμματοφόρα», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, εκπρόσωπος της Ανατολικής Αναπτυξιακής και της ΕΕΑΑ. Πρόσθεσε πως «στόχος είναι στα 100 κιλά σκουπιδιών να μην θάβονται τα 10 κιλά», για να εξασφαλιστούν χρήματα και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Και... πρόστιμα
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε πως από τα τέλη του 2011 θα αρχίσουν να επιβάλλονται και βαρύτατα πρόστιμα σε όσους πετούν αυθαίρετα σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα ή μετακινούν τους κάδους απορριμμάτων από τις θέσεις τους.
Επίσης, η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, από το Σεπτέμβριο, θα αρχίσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.