koroneia_01Μαθητές των σχολείων Δυτικής Θεσσαλονίκης που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο» το οποίο εφαρμόζει φέτος πιλοτικά ο Δήμος Λαγκαδά, επισκέφθηκαν, χθες, το χώρο των Λουτρών. >>>

Στόχος του προγράμματος, η βιωματική προσέγγιση και η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής , η ανταλλαγή εντυπώσεων και εμπειριών μεταξύ των μαθητών και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσα από την συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Αναστασιάδης,  καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και τους συνδιοργανωτές του προγράμματος τόνισε πως “αν θέλουμε να ζούμε σε ένα υγιές περιβάλλον , πρέπει αρχικά να το γνωρίσουμε. Γιατί αν το γνωρίσουμε η ομορφιά και η αξία του για την ποιότητα της ζωής μας, θα μας επιβάλλει από μόνη της να το σεβαστούμε”.

Το «Θερινό Σχολείο» που θα έχει διάρκεια 2 ημερών , θα «γνωρίσει» στους μικρούς μαθητές που θα συμμετέχουν, τον ορεινό όγκο του όρους Βερτίσκος και την παραλίμνια περιοχή των Λιμνών Κορώνεια και Βόλβη. Πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά είναι η καθιέρωση του προγράμματος στα επόμενα χρόνια, με σκοπό την αξιοποίηση και προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.