exodos_20110611_01

Αυξημένα μέτρα παίρνει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, για το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων στα οδικά δίκτυα από και προς τα αστικά κέντρα. >>>

 

Σύμφωνα με την τροχαία, τροχονόμοι έχουν τοποθετηθεί σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Ειδικά συνεργεία ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, όπως την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, κ.λ.π.        

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τόσο σε εμφανείς θέσεις, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, όσο και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων.

Η Τροχαία συμβουλεύει τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, να μην επιχειρούν επικίνδυνες - αντικανονικές προσπεράσεις και να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος σε ότι αφορά τους οδηγούς των δικύκλων.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι για την  Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις για τα φορτηγά.