olth_02Αλλάξανε τα δεδομένα και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με επιστολή της προς τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ζητά νέα σύσκεψη για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. …>>>

 

Οι έμποροι του νομού υπογραμμίζουν στην επιστολή τους ότι ο ΟΛΘ Α.Ε. είναι “ένας οργανισμός κερδοφόρος, ο οποίος όχι μόνο δεν επιβαρύνει τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά αντιθέτως συνεισφέρει σε αυτά και με το παραπάνω”. Όσον αφορά τα όσα έγιναν από πλευράς δήμου, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αξιοποίηση του λιμανιού (λίγα… λεπτά πριν ανακοινωθεί η ιδιωτικοποίηση), η ΟΕΕΘ τονίζει:

“Εφ’ όσον πραγματοποιηθεί αυτή η ιδιωτικοποίηση, η εκμετάλλευση του Λιμανιού θα περιέλθει σε ιδιωτικά συμφέροντα και το όποιο όφελος της τουριστικής ανάπτυξης πιθανώς δεν θα παραμείνει στην πόλη μας αλλά ίσως διοχετευθεί και στο εξωτερικό”.

Οι έμποροι επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να φανταστούν πως “θα γίνει η ιδιωτικοποίηση αυτή, χωρίς προηγουμένως να ερωτηθούν και να συμφωνήσουν οι παραγωγικές δυνάμεις της πόλης” και ζητούν από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να συγκαλέσει νέα σύσκεψη “προκειμένου να κατατεθούν εκ νέου οι απόψεις και οι προτάσεις των φορέων και του Δήμου, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς ως Ομοσπονδία να πάρουμε μια σαφέστερη θέση επί του προκειμένου”.