papageorgopoulos_genethlia_20100628_03Άλλες χρονιές, εδώ και 12 χρόνια, τέτοια μέρα, η ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ήταν γιορτινή. Εφέτος, ούτε τούρτα, ούτε τραγούδια… >>>
Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Τέτοια μέρα κάθε χρόνο, οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης συνήθιζαν να του κάνουν μια μικρή γιορτή και να του προσφέρουν –εν είδη έκπληξης- μια τούρτα με ένα συμβολικό κεράκι.
Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια, είχε κάνει αίσθηση η τούρτα – Λευκός Πύργος την οποία του είχαν προσφέρει, καθώς… όλοι λυπόντουσαν να την κόψουν και να την φάνε, αφού ήταν –κατά γενική ομολογία- πολύ όμορφη.
Εφέτος είναι η πρώτη χρονιά, μετά από 12 χρόνια που ο Β. Παπαγεωργόπουλος δεν θα βρίσκεται στο γραφείο του στο δημαρχείο, για να δεχτεί ευχές κι επισκέψεις. Θα βρίσκεται, όμως, στο γραφείο του στην οδό Μητροπόλεως, όπου μπορούν να τον επισκεφθούν για ευχές οι πολιτικοί του φίλοι καθώς, όπως αποδεικνύει με τις καθημερινές του παρεμβάσεις στα πράγματα της πόλης, δεν έχει πάρει σύνταξη, αλλά παραμένει ενεργός.
_____________________________________________

με πληροφορίες από το www.thestival.gr