«Ρεσάλτο» σε ένα ακόμα τσιγαράδικο πλοίο έκαναν οι Λιμενικοί καταφέρνοντας έτσι ένα ακόμα χτύπημα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων. Το λαθρεμπορικό πλοίο εντοπίστηκε να πλέει ανοικτά της Εύβοιας ενώ σε ερημική παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού, εντοπίστηκαν τρία φορτηγά και ένα βαν, ΙΧ οχήματα και ένα βοηθητικό σκάφος μεταφόρτωσης.


Οι Λιμενικοί συνέλαβαν συνολικά 29 άτομα στη ξηρά ενώ άρχισαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του τσιγαράδικου πλοίου.
Τρία πλωτά του Λιμενικού που ήταν επανδρωμένα με άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών εντόπισαν το λαθρεμπορικό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Το πλοίο εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των βόρειων ακτών της Εύβοιας, εντός χωρικών υδάτων, το Φ/Γ «ALTAIR» σημαίας Sao Tome.
Το πλοίο, μετά από συνεχείς κλήσεις για διενέργεια ελέγχου, δεν σταμάτησε, αγνοώντας παντελώς τις σχετικές εντολές και ακολούθησε καταδίωξη, η οποία κατέληξε στην επιβίβαση ανδρών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε αυτό.
Το «ALTAIR», στο οποίο επέβαινε 7μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί, μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μεγάλο αριθμό χαρτοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών.
Το πλοίο, είχε αποπλεύσει από Μερσίνα Τουρκίας με προορισμό το Μαυροβούνιο και οδηγείται σε ασφαλές λιμάνι για τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών διαδικασιών.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής.