taxi_amea_03Κυκλοφορεί, από σήμερα, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ένα ταξί ειδικά διαμορφωμένο για άτομα με αναπηρίες. Διαθέτει ειδική ράμπα, στη θέση του πορτ μπαγκάζ και, με αυτήν, άτομα με κινητικά προβλήματα, μπορούν να βρεθούν στο εσωτερικό τους, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από το αμαξίδιό τους. >>>

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας. Τόνισε πως υπάρχουν και άλλες ανάλογες προσπάθειες αλλά αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο τελών χρέη Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιαδής και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αντώνης Μπαμιατζής υποσχέθηκαν να αξιοποιήσουν κάθε προσπάθεια η οποία αποτελεί κοινωνική προσφορά για την πόλη μας.

Παρών στην εκδήλωση και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα μηχανικά μέρη του ταξί. Μάλιστα, βοήθησε ο ίδιος τον πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών – Παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Αυγουστίδη, να είναι ο πρώτος επιβάτης του ειδικού αυτού ταξί.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Οδηγών-Ιδιοκτητών Ταξί Α-Λευκός Πύργος, Αθανάσιος Μαυρίδης, ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες.

Το συγκεκριμένο ταξί θα κυκλοφορεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα και θα εξυπηρετεί με τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310-214900.