seix sou4Σε επιφυλακή βρίσκονται, εδώ κι έναν μήνα, οι εθελοντικές ομάδες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, για την προστασία του δάσους του Σέιχ Σου, που “αγκαλιάζει” στα βορειοανατολικά του όρια, το δήμο τους. >>>

Χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι εθελοντές υπογράμμισαν πως, ήδη, πραγματοποιούν καθημερινές περιπολίες στο δάσος του Σέιχ Σου. Όσο για τις “επικίνδυνες” ημέρες –που δεν έχουν έρθει ακόμη- στελεχώνεται το παρατηρητήριο που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» και προστίθεται μια δεύτερη υδροφόρα.
Επίσης οι εθελοντές, δια του εκπροσώπου τους, ανακοίνωσαν πως, από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι σε επιφυλακή, καθημερινά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα  από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Από τις 15  Σεπτεμβρίου και μετά περνούν, εκ νέου σε καθεστώς γενικής επιφυλακής.
Η εθελοντική ομάδα είναι καλά οργανωμένη: έχει στη διάθεσή της ένα πυροσβεστικό όχημα ΜΑΝ χωρητικότητας 5.000 λίτρων, ένα πυροσβεστικό όχημα FORD Ranger χωρητικότητας 600 λίτρων, ένα πυροσβεστικό όχημα MERCEDES χωρητικότητας 3.500 λίτρων, που είναι εφεδρικό και περιπολεί από τα υψώματα Λαγυνών, Φιλύρου έως και το δάσος Κουρί. Επίσης διαθέτει και δύο τζιπ, που είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μέσα πρόληψης.