papoulias_papandreou_01

Και νέο διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. >>>

 

Στο μεταξύ, φούντωσαν τα σενάρια που κάνουν λόγο είτε για ανασχηματισμό, είτε για πρόταση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, που κράτησε μία ώρα, τη ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ψήφισή του.

Για μια στιγμή «που απαιτείται πανεθνική προσπάθεια» έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο οποίος συμφώνησε και συμπλήρωσε πως «είμαστε σε μια ιστορικά κρίσιμη στιγμή και στιγμή κρίσιμων αποφάσεων. Όπως ξέρετε, πιστεύω και θεωρώ ότι είναι και ευεργετικό για τα συμφέροντα της χώρας η εθνική συνεννόηση. Εγώ, ακόμα και σήμερα, είμαι σε επαφή και επικοινωνώ με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και εμείς έχουμε, και εγώ έχω επίγνωση των ευθυνών των δικών μου, της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στη χώρα. Και γι' αυτό, σε κάθε περίπτωση, εμείς θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση».

Οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, έδωσαν τροφή σε σενάρια που αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είτε θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, είτε θα προτείνει το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο τραπέζι είναι και πρόταση για ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με 180 βουλευτές.