Μάτης-Μπουτάρης, λίγο μετά την ανάληψη
καθηκόντων του δευτέρου, στο μικρόφωνο
της TV100 που κρατά ο  Τ. Ασλανίδης.
Κι ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί πολίτες-οικολογία στην πράξη", Χρ. Μάτης, μπήκε στη διαμάχη Μπουτάρη-Τριανταφυλλόπουλου για την επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας συνεργάτη του τελευταίου. Ο κ. Μάτης έστειλε επιστολή στο γνωστό δημοσιογράφο για να του επισημάνει ότι, για να εξυπηρετηθεί παρακάμφθηκε η νόμιμη διαδικασία.>>>

Ο κ. Μάτης, που είναι κι ο ίδιος δημοσιογράφος (εργάζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) και είχε υποστηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, τονίζει στην επιστολή του ότι, χωρίς να θέλει να εμπλακεί στις προσωπικές σχέσεις των Τριανταφυλλόπουλου-Μπουτάρη, "στην προκειμένη περίπτωση" ο κ. Τριανταφυλλόπουλος "κάνει λάθος".
Εξηγεί ότι "καλώς ή κακώς από το νόμο προβλέπεται η παρακράτηση των πινακίδων κυκλοφορίας επί 20 ημέρες, όταν αυτές αφαιρεθούν. Από το νόμο προβλέπεται, ότι δεν επιστρέφονται με την καταβολή του προστίμου. Είναι δύο διαφορετικές ποινές. Υπάρχει μία διαδικασία ένστασης κατά της αφαίρεσης και μία διαδικασία υποβολής αιτήματος για επίσπευση της επιστροφής. Ειδική διευθέτηση για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς λόγους δεν προβλέπεται".
Επισημαίνει ότι αυτή ήταν η απάντησή του σε τρεις δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης και μία γνωστή επιχειρηματία, που του ζήτησαν να μεσολαβήσει για να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους. Και τονίζει πως κακώς δόθηκαν πίσω οι πινακίδες στο συνεργάτη του κ. Τριανταφυλλόπουλου, αφού "εστάλη ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζουν οι νόμοι". Υποστηρίζει, δε, πως αυτό επιβεβαιώνει την ισχύ του δημοσιογράφου, αλλά "υπονομεύει το κύρος της δημοτικής αρχής".
Ο κ. Μάτης προτείνει "να συζητήσουμε τα προβλήματα από την αφαίρεση των πινακίδων σε πολλούς επαγγελματίες, που χρησιμοποιούν ΙΧ αυτοκίνητο για επαγγελματικούς σκοπούς. Αυτό που εσείς αποκαλείτε «αυτονόητο», αλλά δεν είναι. Όμως, αυτό πρέπει να αποτελεί μία ρύθμιση για όλους. Νόμιμη και διαφανή. Με προσυμφωνημένες διαδικασίες. Για όλους. Είτε έχουν πρόσβαση σε σημαίνοντα στελέχη της πολιτικής εξουσίας, είτε στον Τριανταφυλλόπουλο, είτε σε κανέναν. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους από τους 5.000 συμπολίτες μας, που κάποια στιγμή, από την αρχή του χρόνου, βρήκαν τα αυτοκίνητα τους χωρίς πινακίδες".