tempi_troxaio_mathites_01Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης, με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που είχε θύματα τους 21  μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας. Δικάζονται τα …>>>

 

πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κοινού Ταμείου Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Ημαθίας, ένας υπάλληλος του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) κι ένας υπάλληλος του τμήματος Συγκοινωνιών, ως μέλη της Επιτροπής Επιθεώρησης του οχήματος.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 13 Απριλίου 2003. Σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, άρχισε η δίκη τους, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών απ' την οποία επήλθε θάνατος περισσότερων ατόμων, πλαστογραφία από κοινού με χρήση σκοπούμενου οφέλους άνω των 73.000 ευρώ και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Σήμερα, το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα αναβολής της δίκης που υπέβαλλαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων λόγω επαπειλούμενη παραγραφής των αδικημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα μέλη του ΔΣ του ΚΤΕΛ γνώριζαν την παλαιότητα του λεωφορείου, τα τεχνικά και μηχανικά ελαττώματα και την κακή συντήρηση που το καθιστούσαν επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, αλλά το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά μαθητών. Το όχημα ήταν κατασκευής του 1979 και τα δύο μέλη της Επιτροπής, πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία, βεβαίωσαν ότι κατασκευάστηκε το 1987 ενώ έπρεπε να αφαιρέσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.