«Το λιμάνι ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στα λιμάνια δεν μεταβιβάζεται η κυριότητα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων (ΥΘΥΝΑΛ), Νίκος Λίτινας, στη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και διευκρίνισε λέγοντας ότι «εδώ δεν υπάρχει η έννοια της ιδιωτικοποίησης όπως στον ΟΤΕ»
Ο γενικός γραμματέας ξεκαθάρισε ότι συζητείται να εκχωρηθεί σε ιδιώτη είναι το μάνατζμεντ, η διαχείριση και χρήση των εγκαταστάσεων του λιμανιού.




Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στη βέλτιστη λύση για να διατηρηθεί η αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού», ενώ πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει επιτύχει μείωση διαρθρωτικού κόστους κι έφερε πίσω χαμένα φορτία.
Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η οποία ενέκρινε τη διανομή αυξημένου μερίσματος, ύψους 0,21 ευρώ/μετοχή, έναντι 0,15 ευρώ το 2009, ο κ. Λίτινας σημείωσε ότι, η κυβέρνηση θα πρέπει ασφαλώς να εξετάσει και τί θα πει ο σύμβουλος των ιδιωτικοποιήσεων, για την επιλογή του οποίου οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα.
Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τους εργαζομένους η διατήρηση του 51% του ΟΛΘ υπό δημόσιο έλεγχο, όπως διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Σπανόπουλος, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να επιτραπεί στον Οργανισμό να προσλάβει προσωπικό, γιατί το υπάρχον δεν επαρκεί.