Το μάτι όσων βρέθηκαν, σήμερα, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, "έπεσε" πάνω σε ένα παγκάκι διαφορετικό: Ήταν μοβ, πάνω του "κάθονταν" δυο φιγούρες (ένα ζευγάρι που κρατιόταν από το χέρι) και περνούσε το μήνυμα πως όταν δύο δίνουν έναν αγώνα, τον κερδίζουν πιο εύκολα από έναν που αγωνίζεται μόνος του! >>>

Πρόκειται για ένα παγκάκι - έργο τέχνης που φιλοτέχνησαν φοιτητές της Σχολή Καλών Τεχνών και άτομα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και το δώρισαν σήμερα στο δήμο Θεσσαλονίκης.
«Το παγκάκι έχει και ένα συμβολισμό γιατί πολλές φορές μετατρέπεται σε «σπίτι» του χρήστη αφού αναγκάζεται να κοιμάται εκεί, να τρώει, να παίρνει τη δόση του. Παράλληλα, τα παγκάκια είναι κομμάτια της ζωής μιας πόλης» δήλωσε ο υπεύθυνος βορείου Ελλάδας του Κέντρου, Φαίδων Καλοτεράκης.
Το παγκάκι που θα τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου, δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη λειτουργία της ΙΘΑΚΗΣ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν από τους πρώτους που κάθισαν στο συγκεκριμένο παγκάκι και, με ένα τσιγάρο στα χέρια, υπέγραψε το παραστατικό παραλαβής του, μαζί με τον κ. Καλοτεράκη. Μάλιστα, είπε πως, πέρα από το συμβολικό του θέματος, να στηρίξει δηλαδή ο δήμος το έργο του ΚΕΘΕΑ ΙΘάκη, έχει και χρηστική αξία, αφού ο καθένας μπορεί να καθίσει σε αυτό, καθώς τοποθετήθηκε σε χώρο στον οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι επισκέπτες του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.
Το παγκάκι είναι ένα από 25 που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο της πτυχιακής των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών και στη συνέχεια, εκτέθηκαν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Απ αυτά, τα 14 εκτίθενται τώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Όσο για την υπόσχεση του δημάρχου να γίνει μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στους χώρους του ΚΕΘΕΑ, παραδέχτηκε πως "υπάρχει νομικό πρόβλημα" και πως "δεν το έκανα μέχρι τώρα", αλλά επαναβεβαίωσε την επιθυμία του "να γίνει, τελικά, κάτι τέτοιο".