Εξετάστηκαν, σήμερα, κατ' αντιπαράσταση, οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας κι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπεξαίρεσης, Παναγιώτης Σαξώνης, δε συνέπεσαν στις καταθέσεις τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι πληροφορίες. >>>

Οι δυο προφυλακισθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση, στο γρα

φείο του γ' ειδικού ανακριτή. Μια εξέταση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και στην οποία ούτε ο ένας ούτε ο άλλος υποχώρησαν από τα όσα είχαν πει στις αρχικές τους απολογίες.
Ο πρώην ταμίας του δήμου καταλόγισε ευθύνες στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου. Ισχυρίστηκε ότι είχε απ' ευθείας συναλλαγές μαζί του. Έκανε λόγο για μια συνάντηση που είχαν στα τέλη της δεκαετίας του '90, με θέμα -όπως υποστηρίζει- την οικονομική ενίσχυση της δημοτικής παράταξης του πρών δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με 150 χιλιάδες ευρώ.
Αντίθετα, ο Μ. Λεμούσιας αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον πρώην ταμία, ή ότι έγινε συνάντηση. Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες, τον απεκάλεσε «κλέφτη, απατεώνα και δολοφόνο». Υποστήριξε, μάλιστα ότι «υπέστην απίστευτη εξόντωση της τιμής και της υπόληψής» του, είπε.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση είναι αυτό που είπε ο Παναγιώτης Σαξώνης απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους την ώρα που έπαιρνε πάλι το δρόμο για τη φυλακή: «Άσπρο εγώ, μαύρο αυτός», είπε.
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η προσφυγή του Μιχάλη Λεμούσια κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής του. Απόφαση την οποία θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Ήδη, ο εισαγγελέας έχει προτείνει στο συμβούλιο τη διατήρηση του όρου της προσωρινής κράτησης.