stratopedo_pavlou_mela_04Ενιαίο φορέα διαχείρισης των πάρκων της Θεσσαλονίκης σε μητροπολιτικό πλάνο, ζητά η Δημοκρατική Αριστερά. Επισημαίνει, ακόμη, κίνδυνο σαλαμοποίησης του στρατοπέδου Παύλου Μελά, το οποίο …>>>

παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον ομώνυμο Δήμο.

Οι επισημάνσεις γίνονται με αφορμή την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Για την παραχώρηση του στρατοπέδου η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει πως “εγείρει ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις σχετικά με τους όρους παραχώρησης και ανταλλαγμάτων, τη διάρκεια παραχώρησης, την κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου, καθώς και τη χρηματοδοτική στήριξη του εγχειρήματος”.

Προτείνει:

α) Να κατοχυρωθεί το ενιαίο, αδόμητο και πλήρως προσβάσιμο του χώρου.

β) Να αντιμετωπιστούν τα στρατόπεδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης με ενιαία λογική μακριά από τεμαχισμούς, σαλαμοποιήσεις και τσιμεντοποιήσεις, με επικαιροποίηση του σχεδιασμού του “Δυτικού Τόξου”.

γ) Να υπάρξει ενιαίος φορέας διαχείρισης μητροπολιτικών πάρκων και πρασίνου σε επίπεδο μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης λόγω της σημασίας που έχουν αυτοί οι χώροι για το σύνολο των κατοίκων του ΠΣΘ

δ) Η βιωσιμότητα του χώρου να εξασφαλιστεί με δραστηριότητες που δεν θα ευνοούν πελατειακές σχέσεις, εργολαβικά συμφέροντα και “αναπτυξιακές δράσεις” με την καταστροφική αντίληψη περί  “ανάπτυξης” που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.