pontioi_15os_akritikos_kyklos_2011_03

Ανοίγουν την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις του “15ου Ακριτικού Κύκλου”. Τις οργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και περιλαμβάνουν από χορευτικά ως διαγωνισμούς γαστρονομίας με νοστιμιές του Πόντου. >>>

 

pontioi_15os_akritikos_kyklos_2011_01Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στο χώρο του πρώην στρατοπέδου ″Παύλου Μελά″, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, παραδοσιακές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών και δραματοποιήσεις παραμυθιών, εκθέσεις βιβλίων, μουσικών έργων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

pontioi_15os_akritikos_kyklos_2011_02

“Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν κι όμως είναι πολύ λίγα για να καλύψουν αυτό το ευρύ φάσμα και τον πλούτο του πολιτισμού της γης του Πόντου. Έτσι και εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι την αδιάκοπη προσπάθεια για τη διάσωση και διατήρηση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς”, υπογραμμίζουν τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης.